Što raditi ako vikend provodite kod kuće?

Što raditi ako ste po cijele dane zatvoreni kod kuće? Kako se zabaviti bez napuštanja topline svog doma? Ovo su najčešća pitanja koja se postavljaju diljem svijeta unatrag dvije godine, pogotovo u periodu koji vlada posljednjih tjedana.Izležavanje i spavanje može biti zabavno dan, dva dok nadoknadimo propušteno i odmorimo se, ali nakon što smo se odmorili, tijelo traži aktivnosti i pokret. Za neke je zatvorenost u kuću najgora kazna, dok je za druge to prilika za uživanje i odmaranje. Ovisno o tome kako se postavite, tako će i biti, a upravo zato donosimo aktivnosti koje će taj period učiniti lakšim, ljepšim i podnošljivijim. Ono što je sigurno, dosadno vam ne mora biti.

Sad je trenutak da se prisjetite svih to-do lista koje ste imali, da pogledate u svaki kutak stana i skenirate gdje su prilike za potrošiti vrijeme i biti koristan ili za dugi planirani rad na sebi i svom tijelu.

Briga o sebi

Najdraže “ubijanje vremena” svakako je briga o sebi kroz uljepšavanje i razne tretmane. Provjerite koje beauty rituale možete napraviti kod kuće, otkrijte anti-age vježbe za lice ili, pak, započnite s gua sha masažom. Pobrinite se za sebe i iznutra – naučite staviti sebe na prvo mjesto i uzmite si “me time”. Ugodna glazba, čaša šampanjca i njega može početi!

Online vježbanje

Zatvorenost u kući znači i smanjeno kretanje što znači da je važno to nadoknaditi vježbanjem. Pobrinuli smo se da vježbanje kod kuće svakom bude dostupno –  uz online videe s Dorom Kraljević, vlasnicom Dora Body Studija. Osmislili smo set pilates flow treninga za 12 tjedana u kojima je cilj da se više pokrenemo, bolje držimo i utegnemo tijelo, a svi treninzi  su online!

Naučite sve o nečemu

Uzmite neku temu koja vas interesira i bacite se na istraživanje! Istražite i naučite sve o nečemu i obogatite svoje znanje i opću kulturu. Naučite sve o nečemu što vam koristi ili treba svakodnevno, sjetite se onog dobrog osjećaja usvajanja znanja i fasciniranosti novim.

Postanite svoj vlastiti chef

Pronađite nove recepte (pa makar oni bili samo za koktele), poigrajte se s pečenjem kolača, otkrijte nove namirnice – primjerice, one koje potiču stvaranje kolagena (win-win!). Svi smo u posljednje vrijeme postali nešto bolji kuhari, a za one koji moraju biti zatvoreni u kući nema bolje aktivnosti od kuhanja i isprobavanja.

Uvedite meditaciju kao novu zdravu naviku

Sad imate vremena za posvetiti se stvaranju zdravih navika koje vam mogu pomoći jednom kad izađete od doma. Među njima je i meditacija, savršena tehnika za opuštanje, koja je puno jednostavnija nego što se čini, a sve korake možete otkriti ovdje. Dobro je za znati da samo 10 minuta meditacije dnevno doprinosi većoj kreativnosti, što znači da radite nešto za sebe i svoje zdravlje, a usput možete biti i bolji na poslu.

 

Ozbiljno se ulovite čišćenja i pospremanja

Već smo zaključili da čišćenje može imati isti učinak kao i meditacija, a ozbiljno čišćenje i pospremanje može uvesti ozbiljan red u život. Izbacite sve one stvari koje vam ne trebaju, zaronite duboko ispod kreveta i u skrivene dijelove ormara, raščistite sve ono što se godinama nakupljalo, a nije potrebno. Ovakvo ozbiljno čišćenje ormara može potrajati i po nekoliko dana što će odlično odgovarati onima koji imaju višak vremena.

DIY projekt

DIY ili “Do It Yourself” projekti jedna su od najboljih aktivnosti zbog svoje održivosti. Imate sve potrebne materijale doma –  pronađite staru odjeću, okvire ili ukrase i podarite im potpuno novi izgled. Internet je prepun odličnih ideja i savjeta kako nečemu starom udahnuti novi život.

Bavite se biljkama ili vrtom

Pisali smo o svim benefitima koje donose biljke u kući, i osim što će učiniti prostor boljim mjestom za život, jako je zdravo baviti se biljkama. Sad je vrijeme za presađivanje biljke, promjenu zemlje, dodatno gnojenje, rezuckanje lišća… Sve ono što želite već duže vremena napraviti. Osvježite svoje biljke i uljepšajte svoj prostor za život još više.

Bingeajte!

Početak godine donio je mnoštvo noviteta – izašli su neki novi blockbusteri koje možete otkriti na ovom linku, a i Netflix i HBO su se pobrinuli da nam ne bude dosadno u siječnju i veljači, uz sjajne filmove i serije. Dvije serije o kojima se proteklih tjedana priče, a idealne su za opušteno bingeanje su i “Emily in Paris”, čije su obje sezone dostupne na Netflixu te novo poglavlje kultne seerije “Seks i grad” koje je podiglo puno prašine. Ako baš žudite za klasicima, tu je i čitava kolekcija James Bond filmova koja je dostupna putem platforme HBO GO. Odaberite tematiku koja vam najviše odgovara i podredite cijeli dan gledanju filmova i serija!

Kulturno uzdizanje

Ako vam nijedna od ovih aktivnosti ne odgovara, pročitali ste sve knjige i članke te pogledati serije i filmove koje ste željeli, potaknuti pandemijom mnogi su muzeji predstavili virtualne ture, pa preporučujemo da odradite jednu. Čitanje dugo planirane knjige može biti jako zabavno, a odlična vijest je i da su knjige postale digitalne tako da gotovo da i nema sadržaja koji se ne može pronaći na internetu.

Fotografije: Instagram, Unsplash

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0