Dora Body Studio X MagMe zajedno do utegnutog tijela i bolje posture kroz pilates flow

Utegnuto tijelo, čvrst trbuh i bolja postura? Uz malo truda, odnosno redovite treninge koje možete izvoditi u toplini svojeg doma, i to je moguće. U suradnji s pilates i fitness instruktoricom Doroteom Kraljević, vlasnicom zagrebačkog Dora Body Studija, odlučili smo osmisliti set treninga kroz 12 tjedana kojima je cilj ne samo da vas pokrenemo, već i da se ulovimo u koštac s borbom protiv bolnih leđa uzorkovanih radom od doma, ali i da vas potaknemo na to da vježbate tijekom cijele godine, čak i kad vam je tijelo skriveno slojevima odjeće – jer je poanta da ste zdravi, a ne da izgledate lijepo. No, s ponosom možemo najaviti, da smo osmislili set vježbi uz pomoć kojih ćete – ako ih vjerno pratite iz tjedan u tjedna – postići i jedno i drugo.

Dorotea Kraljević bila je profesionalna sportašica, točnije tenisačica, da bi po prestanku karijere odlučila sva prikupljena znanja i iskustvo usmjeriti u naobrazbu drugih te je osnovala privatni health fitness studio u centru Zagreba pod nazivom Dora Body Studio. Profesionalna pilates i fitness trenerica također je završila i tri razine McGill metode zbog kojih poseban fokus stavlja na leđa. Osim toga, ono što je od iznimne važnosti, naglašava Kraljević, je i pravilno izvođenje vježbi.

Dorotea Kraljević
Dorotea Kraljević
Nakon uvodnog prvog treninga, odnosno edukativnog videa u kojem nas je Kraljević naučila kako pravilno vježbati, stiglo je vrijeme i za prvi službeni trening Pilates Flow by Dora Body Studio. “U ovom ćemo videu prolaziti kroz vježbe stavljajući fokus na ranije naučenu tehniku kako bi vježbe bile efikasne, a ako ćete sve pomno pratiti, pošteno ćete se i oznojiti”, izjavila je pilates i fitness trenerica.
Iako je poanta ovog videa tjelovježba preporučujemo ipak da pozorno slušate što Kraljević govori jer će vas iz vježbe u vježbu podsjećati na važnost pravilnog izvođenja i držanja pravilne pozicije – najbitnije je utvrditi tehniku izvođenja vježbi i biti precizan jer će idući video, prema najavama trenerice, biti u jačem tempu.
Danas ćemo ponavljati pozicije naučene u prvom videu – hip hunch, čučnjevi, iskoraci i plankovi, izvodit će se u flowu, bez prekida ćemo ići iz vježbe u vježbu, a svaka vježba ima osam ponavljanja te izdržaj od pet sekundi. Obavezno morate paziti na poziciju ramena i stražnjice te da vam se zdjelica i kralježnica nalaze u neutralnom položaju, a trening ćemo završiti istezanjem.
I ovog puta ćemo kroz bazične pozicije raditi na posturi, jakosti, kontroli i gubljenju masti i kalorija te na generalnom utezanju tijela. Jeste li spremni? Slijedi prvi pravi pilates flow trening by Dora Body Studio x MagMe. Idući nastavak možete pratiti na portalu MagMe u utorak 8. prosinca u 18 sati.

 

Fotografije: Denis Butorac