Što je Gua Sha masaža i zašto je trebate u svojoj beauty rutini?

Jedan od najvećih trendova u posljednje vrijeme u svijetu ljepote je metoda proizašla iz tradicionalne kineske medicine – Gua Sha masaža, koji se stoljećima koristio za liječenje niza različitih zdravstvenih stanja na svim dijelovima tijela. U doslovnom prijevodu, gua označava potez glađenja, a sha pretvaranje u crveno (crvenilo na koži bilo je prisutno nakon tradicionalne terapije). Srećom, gua sha masaža je prilagođena suvremenom dobu, kako bi ukomponirao ljepotu, ali i djelotvornost te metode na licu i vratu, ne ostavljajući za sobom ni crvenilo, a ni potencijalne masnice.

U industriji ljepote ova metoda najčešće uključuje upotrebu masažnog alata, većinom izrađenog od žada ili ružičastog kvarca, koji se primjenjuje na licu u kratkim potezima kako bi pospješio cirkulaciju i potaknuo regeneraciju kože.

Zahvaljujući snažnim moćima za pojačavanje cirkulacije, Gua Sha je postala neizostavna metoda u dnevnoj rutini brojnih beauty stručnjaka i entuzijasta jer pravilnim i redovitim korištenjem može puno pomoći po pitanju poboljšanja izgleda lica i stanja kože. To je, naime, odličan tretman za detoksikaciju koji djeluje na razna stanja – od smanjenja bora pa sve do oslobađanja napetosti za koju možda niti ne znate da postoji!

Između ostalog, ova metoda stimulira meko tkivo, potiče obnovu stanica kože te poboljšava cirkulaciju i do 400 posto. Isto tako, ublažava napetost mišića lica i vrata, a masažom u trajanju od samo jedne minute pomoći će u potpunom opuštanju. Kako potiče limfnu drenažu, tako utječe na nestanak natečenosti te pomaže u zatezanju kože lica i vrata, uz to smanjujući eventualne upale, naglašava konture, a lice ostavlja svjetlijim i mlađim.

Treba napomenuti i da Gua Sha ima nevjerojatna učinke u borbi protiv starenja. Zbog poticanja stvaranja kolagena u većoj količini (zahvaljujući jačoj prokrvljenosti), smanjuje bore, tanke linije poput bora smijalica, podočnjake te zaglađuje lice i osigurava mu mladenački izgled.

Kako biste u potpunosti uživali sve gore spomenute blagodati Gua Sha metode, masažu bi trebalo raditi svaki dan, u sklopu jutarnje beauty rutine. Ako ne funkcionirate bez prve kave i jedva gledate u ogledalo, ta će vas minuta masaže zasigurno razbuditi, a licu podariti svježiji izgled. Nikada nemojte koristiti roller ili započinjati s Gua Sha metodom prije nanošenja hidratantne kreme ili seruma na lice, kako ne bi došlo do nastanka masnica.

Dakle, postupak je sljedeći – na čisto lice najprije nanosite serum ili kremu ili, pak, jedno i drugo ako ste tako navikli, kako biste dobili glatku površinu za lagano klizanje po koži.

 

Kako napraviti Gua Sha masažu?

Započnite s područjem oko očiju tako da masažer držite ravno na podočnjacima kako biste ubrzali process smanjenja otoka. Nemojte ga snažno rolati ili vući po licu, koža oko očiju je najosjetljiviji dio lica. Zatim, malim potezima prema u smjeru prema gore prijeđite na površinu lica. Uvijek se držite istog smjera kretanja za poticanje cirkulacije (od brade prema čelu). Pritiskom između obrva oslobodite napetost nakupljenu u tom dijelu, gdje se nalaze bore mrštilice. Krećući se prema vratu, započnite s nježnom masažom prema dolje kako biste ispraznili limfne čvorove i zagladili kožu.

Za optimalne rezultate ciljajte na oko pet kratkih poteza po području. Kao i uvijek, kad se bavite osjetljivom kožom na licu, budite nježni i ne vršite prevelik pritisak koji može rezultirati popucalim kapilarama.

P.S. Jedan od najpoznatijih masažera – onaj s potpisom kalifornijskog veganskog i cruelty-free brenda Odacité možete pronaći u ponudu zagrebačkog beauty concept storea The Lab. Svakako nam javite svoje iskustvo!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: odacite.com, mollysims.com, @jadeandgua, @veste.ph

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0