MagMe Tips & Tricks: Kako organizirati ormar

Prisilno dodatno provođenje vremena kod kuće možda nije idealan scenarij za početak 2022. godine, no možemo ga iskoristiti i napraviti nešto za sebe, a što nikada ne stignemo. Da, uvijek je nešto drugo u fokusu – kava s prijateljima, odlazak u kino ili na predstavu, večera u restoranu ili noćni izlazak…. S obzirom na to da stavljamo pauzu na takve aktivnosti u trenutačnoj situaciji, evo kako novostečeno slobodno vrijeme možete iskoristiti: organizirajte ormar!

Vjerojatno, kao i većina onih koji nemaju dovoljno slobodnog vremena, svako jutro kada izvlačite odjeću iz ormara, ili spremate svježe opranu i ispeglanu natrag, razmišljate o tome kako bi bilo dobro da imate više mjesta u ormaru, da znate gdje je što te da ne proživljavate pravu noćnu moru svaki put kad morate nešto izvaditi iz police u kojoj su stvari nagurane.

Pranje i održavanje čistoće

Prije svega, a i s obzirom na trenutačne okolnosti, preporučujemo stavitei na pranje sve što ste barem jednom obukli. Neka sve bude svježe, dezinficirano i čisto. A i o kojoj god količini odjeće se radilo, nije da sada nemate vremena zavrtjeti perilicu nekoliko puta.

Zimska odjeća van, ljetna unutra

Možda smo prenaglili, ali dolazi nam toplije vrijeme, pa je ovo idealan trenutak da možda već sada pospremite bunde, buce i vunene dolčevite ili ih barem operete te odlučite jesu li vam još uvijek potrebne u ormaru (ili životu). Ovisno o tome čuvate li sezonsku odjeću u nekom dijelu ormara ili je, pak, odvajate, dobar je trik s vakumiranjem stvari uz pomoć usisavača i velikih vreća poput onih koje se nude na Topshopu. Na taj način štedite prostor, a roba će biti svježa i na zimu kada ćete je ponovno trebati. Ako su vam potrebni dodatni savjeti oko čišćenja garderobe, obavezno pročitajte ovaj članak uz pomoć kojeg ćete se s lakoćom zauvijek riješiti odjeće koju ne nosite, a time i problem prenatrpanih ormara.

Rješavanje nepotrebnog

Sigurno ste već čuli neke od filozofija jednostavnijeg življenja: kada se riješite nepotrebnih stvari, otići će i negativna energija. Mi na to dodajemo – lakše ćete naći ono što stvarno nosite, a i napraviti mjesta za potencijalne nove sezonske krpice. Najlakše ćete razlučiti čega se riješiti ako si postavite jedno jednostavno pitanje: “jesam li ovo nosila tijekom proteklih godinu dana?”, a ako je odgovor “ne”, nije vrijedno skupljanja prašine u ormaru.

Sistematizacija

Da u ormaru nedugo nakon čišćenja ponovno ne bi nastao kaos, svakako odredite način na koji ćete odjeću od sad nadalje spremati u ormar. Bilo da volite odjeću slagati po bojama, ili po vrsti odjevnog predmeta, odredite točno koja polica je za koju vrstu robe. Primjerice, neka majice, potkošulje i veste budu na gornjim policama, hlače i sportska oprema na donjima.

Imate li problem s premalim prostorom za vješanje odredite pravilo da samo nužno ide na vješalicu. Nema potrebe da baš svaka haljina ili deblja pamučna košulja visiti na vješalici, takve komade možete pospremiti i na posebno mjesto na policama.

Lista potrebnih stvari

S obzirom na to da ste u ovom trenutku već duboko među svojim krpicama, idealno je vrijeme da vidite što bi vam moglo trebati, a da nemate u ormaru. Vrijeme je za scrollanje po fotografijama najdražih inspo profila, brendova odjeće ili po profilima influencerica čiji stil volite – složite popis ključnih odjevnih komada pomoću kojih možete složiti puno odjevnih kombinacija s odjećom koju već imate, a onda ćete, u shopping moći krenuti organizirano, ne kupujući bilo što, već točno određene komade. S obzirom na to da vrijeme više nije problem, kada detektirate komade koje biste htjeli imati u ormaru, imate vremena i te komade putem webshopova pronaći ili se, pak, odlučiti za kupnju njihovih jeftinijih inačica.

Osvježavanje

Mali trik koji mi volimo koristiti kako bi odjeća uvijek ostala mirišljava i svježa je korištenje parfema za odjeću – dovoljno je pošpricati ga svakih nekoliko dana. Ne morate brinuti jer parfem ne ostavlja mrlje. Isti taj parfem možete koristiti i za osvježavanje posteljine, a mi smo svoj favorit pronašli u ponudi brenda Intimissimi.

 

Fotografije: Unsplash (Olena Sergienko, Chastity Cortijo), Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0