10 načina za izlazak iz lošeg raspoloženja

Neki dani su jednostavno stvoreni za provesti ih u lošem raspoloženju, bez obzira na to što pokušali napraviti. Ima nešto i u tom osjećaju lošeg raspoloženja, koliko god je u trenutku dok se tako osjećamo teško to primijetiti. Kad se osjećamo loše, imamo si potrebu sve priuštiti, posvetiti se sebi i misliti samo na sebe, a to je odlično! Sjetite se ovih aktivnosti idući put kad osjetite da “nije vaš dan”, opustite se i prepustite nekoj od aktivnosti samo za sebe.

ŠETNJA

Duga šetnja na svježem zraku može pomoći u većini situacija kad nismo okej sami sa sobom. Svjež zrak, zrake sunca, slušalice u ušima i put pod noge! Od šetnje ćete se osjećati bolje, istrest ćete svu negativu iz sebe, a putem stignete razbistriti glavu i sagledati situaciju iz drugog kuta.

FIZIČKI DODIR

Poljubac, zagrljaj ili maženje, pomažu tijelu da ispusti veće količine oksitocina, hormona sreće. Samim time tijelo se prestaje osjećati loše, odnosno dolazi do promjene raspoloženja. Za one koji nemaju partnere, dobrodošlo je grljenje prijatelja, ljubimaca ili obitelji, sam osjećaj podrške i ljubavi povećat će dobar osjećaj.

DNEVNIK BUDUĆNOSTI

Vođenje dnevnika jedan je od najboljih suočavanja sa situacijom i može imati terapeutski učinak. Vođenje dnevnika budućnosti je tehnika kojom zamišljamo kako se svi naši ciljevi ostvaruju i zapisujemo događaje kao da se to upravo događa u stvarnosti, a ne u mašti. Na primjer, ako ste u lošem raspoloženju zbog situacije na poslu, možete u dnevnik pisati o tome kako idealan posao izgleda, odnosno kako uživate u svom novom poslu zbog kojeg se osjećate dobro.

MEDITACIJA

Duboko disanje i meditacija već kroz nekoliko minuta mogu naše tijelo i um transformirati. Zahvaljujući dubokom disanju i meditaciji, pomažemo umu da se razbistri, vidi više mogućih rješenja i osjeti lakoću življenja.

PLESANJE PO STANU

Loše raspoloženje može se doslovno istresti, vježbom ili plesom. Pustite si playlistu za podizanje raspoloženja i raspištoljite se! Zamislite da je cijeli stan vaša pozornica i da smijete sve što želite i samo – shake it off!

KUPKA UZ SVIJEĆE

Dok nekima bolje funkcionira “istresanje” kroz zabavne aktivnosti koje traže kretanje, drugi se više vole opustiti. Topla mirisna kupka, u zamračenom prostoru uz svijeće i laganu glazbu može biti savršen recept za opuštanje usred lošeg raspoloženja.

REZERVACIJA TERMINA

Planiranje nekih boljih trenutaka odličan je lijek za one dane kad smo u lošem raspoloženju. Istražite svoju destinaciju iz snova, pozovite partnera, prijateljicu ili jednostavno napravite planove sami. Rezervirajte let ili smještaj za putovanje, bukirajte si termin kod frizera ili kozmetičarke ili kupite karte za kino. Kad napravite druge planove, cijeli dan će imati potpuno drugačiji prizvuk, teško ćete misliti na išta osim na rezervaciju kojoj se veselite.

PEČENJE

Za one koji se najbolje opuštaju kad nešto rade, odličan prijedlog je pečenje homemade kruha ili kolača. Osim što će cijela kuća divno mirisati, vi ćete se okupirati sastojcima, procesom i čišćenjem, a rezultat je izlazak iz lošeg raspoloženja.

SHOPPING

Kupovina je jedan od provjereno najboljih način za izbacivanje iz lošeg raspoloženja. Ponekad čak i samo hodanje po dućanima i isprobavanje odjeće može imati antistresni učinak. Ako imate loš dan, počastite se onim jednim komadom o kojem maštate već neko vrijeme ili jednostavno krenite u pohod na dućane i pustite mašti na volju.

VIZUALIZACIJA

Nekad nisu ni potrebni rekviziti ili aktivnosti, kako bi se izbacili iz lošeg raspoloženja, sve resurse imamo u sebi. Vizualizacija znači korištenje uma kako bi nas odveo na drugo mjesto, drugo raspoloženje. Zamislite proživljavanje svog savršenog dana, razmišljajte o tome kako sve izgleda, kako se osjećate i zašto i osjetit ćete upravo ono što vizualizirate.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: JD Mason, Lindsay Cotter, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0