Smanjite jutarnju natečenost lica s nekoliko jednostavnih trikova

Izlazak do jutra, pokoje piće previše, nedostatak sna, putovanje, usporen limfni sustav, previše slane hrane navečer ili, kombinacija svih navedenih faktora usred party sezone i velike su šanse da se ste se jedan od ovih dana probudili natečenog lica. Mnogima se jutarnja natečenost lica i očiju događa i bez navedenog (mi se ubrajamo u tu skupinu), a to je look kojeg se želimo čim prije riješiti. Dehidracija, odnosno zadržavanje vode, uzrokuju blagu natečenost lica i kapaka, a mi smo istražili koje SOS korake možete poduzeti protiv jutarnje natečenosti i dovesti lice u prvobitno stanje.

Masaža lica

Jedna od stvari kojoj se obavezano okrećemo je masaža lica. Osim što može biti relaksirajuća i vrijeme koje posvetite sebi, ona će značajno utjecati an smanjenje natečenosti lica i probudit će limfu. Već smo pisali o tome kako masaža može transformirati kožu i lice u samo nekoliko minuta, a jedna od nama omiljenih je gua sha masaža. Izvodi se masažerom od ružičastog kvarca, žada ili opsidijana vrlo ju je jednostavno savladiti i kad je jednom isprobate, uvrstit ćete je u svoju svakodnevnu beauty rutinu. Gua sha pokreće limfni sustav, stimulira cirkularciju krvi, podiže količinu kisika u kože i vraća joj balans. Sve o gua sha masaža saznajte u našem članku.

Spavajte na leđima

Mnogima mrzak položaj za spavanje zapravo čini čuda za vaše lice. Osim što je pojava jutarnje natečenosti smanjena, spavanje u ovom položaju utječe i na nastanak bora. Isto tako, bilo bi dobro uložiti i u kvalitetan jastuk pomoću kojeg će vam galva biti u pomalo povišenoj poziciji što će utjecati na lakše otjecanje tekućina tijekom noći. Za dobar san, ali i smanjenje natečenog izgleda, bitna je i temperatura sobe – preporučuje se da ona iznosi oko 18 Celzijevih stupnjeva.

Hidratizirajte se!

Važnost hidratacije ne možemo više naglasiti i bitno je konzumirati vodu u što većim količinama tijekom cijele godine, a pogotovo tijekom ljeta kad temperature narastu. Konzumiranje vode ima mnogobrojne benefite za zdravlje, a voda “izbacuje” vodu što znači da će pomoći pri izbacivanju vode iz organizma.

Zaleđivanje kože

 

Britanski supermodel Kate Moss godinama se kune u jedan recept, a to je napuniti umivaonik s kockicama leda, hladnom vodom i kriškama krastavaca i staviti lice u to i držati ga najduže koliko možete. No, ako vam je taj recept malo ekstreman, zaleđivanje kože je bolja opcija za vas (prakticiraju ga Irina Shayk i Rosie Huntington-Whiteley). Ova metoda smanjuje jutarnju natečenost lica, a i koži vraća balans, a uzrokuje podizanje krvi ispod kože prema površini, pa je nakon tretmana prisutan sjaj lica i zategnuti izgled kože. Sve o zaleđivanju kože možete pročitati u našem članku.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0