Zaleđivanje kože brz je i jednostavan tretman s brojnim benefitima, a zato ga i volimo

Zaleđivanje kože jedan je od najnovijih trendova njege koji je preplavio Instagram i TikTok. Kada nam, uz društvene mreže, Irina Shayk i Victoria Beckham otkriju da primjenjuju upravo ovu metodu za ljepotu kože, pažljivo slušamo.

Nije tajna da zaleđivanje kože lica smanjuje jutarnju otečenost, a za razliku od doba kad smo u iz hladnjaka uzimali žlice i prislanjali ih na kapke ili, pak, u ekstremnim slučajevima, preko lica prolazili kockicama leda, ovaj je kućni tretman sada odveden na novu razinu. Skin icing ili zaleđivanje kože novi je stari trend koji nakon jet laga, čaše vina previse, vrućine ili začinjene hrane, lice brzo dovodi u balans i prvotno stanje. Upravo zato, istražili smo kako djeluje i zašto hladni roler ili sferu nije teško obožavati. Evo o čemu je zapravo riječ.

Što je zaleđivanje kože?

Zaleđivanje kože točno je ono što i samo ime sugerira – tretiranje kože kako bi bila što hladnija i zaleđena na određeno, kratko vrijeme, najčešće nekoliko minuta. Zaleđivanje lica uzrokuje podizanje krvi ispod kože prema površini, pa je nakon tretmana prisutan sjaj lica i zategnuti izgled kože. U samoj bazičnoj formi koriste se kockice leda, ali nedavna inovacija alata na bazi leda omogućila je znatno lakše zaleđivanje lica kod kuće, bez nereda koje stvaraju kockice leda i brige o ozeblinama.  Metoda zaleđivanja kože odavno je prisutna u Koreji i Rusiji, a osim na licu, tretman možemo primijeniti i na vratu i dekolteu. Najčešće se izvodi ujutro, kako bi skulpturirali lice, riješili se natečenosti i dobro procirkulirali.

Benefiti zaleđivanja kože

Zaleđivanje kože reducira upalne procese pa oni koji se bore s aknama ili rozacejom mogu imati koristi od ove metode jer upravo upale pod kožom uzrokuju akne, a uz to smiruje već prisutne otekline i prištiće jer smanjenjem natečenosti proizvodi koje koristite na koži bolje djeluju i dublje ulaze u pore. Uz to, privremeno će suziti pore, a može pomoći i u odčepljivanju pora koje se čine većima zbog viška sebuma. Generalno će zaleđivanje lica kožu učini glađom i zategnutijom, potaknuti cirkulaciju jer niska temperatura može stegnuti krvne žile, zbog čega smanjuje i natečenost, a lice izgleda zdravije i sjajnije, ali i napraviti piling jer stimulira nove stanice da se stvaraju ravnomjernije. Zaleđivanje kože ublažava izgled bora te omogućava poboljšanu apsorpciju beauty proizvoda – aktivni sastojci bolje djeluju zbog stezanja kapilara pod utjecajem hladnoće

Kako zalediti kožu?

Provodite li masažu lica, na čistu kožu nanesite omiljeno ulje te zaleđenom spravicom lagano masirajte lice. Koristite li pak sheet masku za lice, možete preko nje odraditi nježnu masažu i tako riješiti oba tretmana odjednom. Spravicu nikada nemojte utiskivati na kožu i jako pritiskati, već samo prislonite i nježno masirate lice. Ako vam je cilj postići face lifting efekt onda potezi zaleđenom spravicom moraju biti od smjera brade prema gore, a na čelu od obrva prema kosi. Želite li pak učinak limfne drenaže, krenite od ruba kose prema obrvama, od područja ispod očiju prema obrazima te nosnica uz bore smijalice do brade.

Koliko često je potrebno raditi ovaj tretman?

Iako je pravilo da pravila nema, tretman zaleđivanja lica nije preporučljivo raditi svakoga dana, kako koža ne bi postala osjetljiva i suha. Naravno, ako vam je potrebno samo nekoliko hladnih sekundi na podočnjacima kako bi oteklina splasnula, slobodno se “zaledite”, ali masaža od nekoliko minuta će licu biti dovoljna i samo dva do tri puta tjedno.

Fotografije: Fraîcheur Paris, 001skincare

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0