Masaža lica transformirat će vašu kožu u samo nekoliko minuta

Masaža lica često nije nešto što se nalazi na svakodnevnom rasporedu. Za to ćemo možda okriviti prenatrpan dnevni raspored ili, jednostavno, nećemo znati od kuda krenuti. Ali – isprika više nema! Zima je i provodimo puno vremena kod kuće, pa se negdje može ubaciti i masaža lica, a mi vam otkrivamo kako ga izmasirati na najjednostavniji način način, u svega nekoliko minuta!

Baš poput tijela, i licu je potrebna masaža te isto kao što redovita masaža i vježba čine ogromnu razliku u izgledu i pridonose feel good osjećaju, tako i masaža lica ima brojne benefite koje možete otkriti u nastavku.

 • Uklanja napetost i stres s čeljusti, vježba mišiće te pomaže u postizanju oblika lica kakav biste zapravo trebali imati.
 • Manipulacija i masiranje kože znači povećan protok krvi u tom područje. Više krvi u koži znači više kisika u koži, a samim time i više hranjivih sastojaka. Masažom lica se kožu budi i stimulira na veću proizvodnju kolagena.
 • Masaža lica stimulira limfni sustav te reducira tekućinu koja uzrokuje natečenost.
 • Masaža mišića lica pospješuje brže izbacivanju toksina i onečišćenja koji mogu prouzročiti nepravilnosti na koži.
 • Poboljšava se cjelokupna struktura lica, tako da nastaje manja potreba za botoksom ili filerima.
 • Masaža lica stimulira endorfine, pomaže u njihovu opuštanju te koži omogućava zdraviji izgled.

Za masažu lica potrebno je samo pet minuta, a možete je raditi ili ujutro ili navečer. Ako imate problema s natečenim licem, jutarnja masaža bit će bolja, a ako nemate – s obzirom na to da djeluje opuštajuće – preporučujemo masažu u večernjem terminu.

Lice sklono oticanju možete izmasirati uz pomoć gua sha metode ili rolera, za što će vam biti potrebno dvije do tri minute. Ako ste roler preko noći ostavili u frižideru, rezultat će biti još brži.

Masaža, kao i tehnika ima bezbroj, a svatko ima neki svoj pristup. Ako ste početnik, a želite malo ozbiljniju masažu koja će poboljšati tonus kože, nekoliko je jednostavnih koraka koje bi trebali slijediti:

 • Operite ruke, zavežite kosu i odmaknite je od lica. Operite lice i dobro ga očistite od make-upa.
 • Na prste nanesite serum, ulje ili kremu koji lako klize po koži i ne upijaju odmah prilikom nanošenja. Ravnomjerno razmažite odabrani proizvod po licu. Masaža lica daje pospješuje apsorpciju bilo kojeg proizvoda koji koristite. Isto tako, toplina ruku i trljanje pomažu serumu bolje penetrirati u kožu.
 • Pritisnite prstima između obrva i kliznite čelom, ponavljajući nekoliko puta ovaj pokret, kako biste pokrili cijelo područje. Poteze ponovite nekoliko puta.
 • S obzirom na to da je koža oko očiju nježna ona ne može podnijeti pritisak i masažu kao ostatak lica pa savjetujemo da taj dio lica preskočite. Jedino što možete pokušati napraviti je prstenjakom, iz unutarnjeg kuta očiju prema van, laganim pokretom umasirati serum ili kremu za oči kako bi smanjili natečenost.

 • Nakon čela, vrhovima prstiju izmasirajte sredinu lica, od nosa prema obrazima sve do ušiju. Za poticanje boljeg tonusa kože i čvrstoće, koristite duboke, stimulirajuće pokrete. Ako vam je koža osjetljiva, patite od akni ili je, pak, masna, primijenite manji pritisak prstima. Osim što ćete pokretima raditi na sjaju kože, usput ćete raditi i limfnu drenažu lica. Limfni sustav odgovoran je za prijenos bijelih krvnih stanica kroz tijelo te uklanjanje toksina – kako masaža potiče kretanje limfne tekućine, tako se potiču prirodni procesi čišćenja kože.
 • Po završetku masaže obraza, slijedi masaža čeljusti. Iste pokrete od usana prema vanjskom dijeli lica primjenjujemo i na ovom dijelu lica. Uvijek masirajte u smjeru prema gore, nikada prema dolje! Ovaj dio lica možete masirati i laganim štipanjem.
 • Masaža lica završava na području vrata, kojeg dugim uzdužnim pokretima masirate od ključne kosti do lica i brade.

Masirati lice možete svakoga dana nekoliko minuta, a možete otići i na profesionalnu masažu. Ako ste bili na tretmanu botoksa, s masažom pričekajte dva tjedna, a ako ste nedavno stavljali filer u neki dio lica taj rok se produžuje i traje četiri tjedna. Masaža lica jednostavan je i kratkotrajan tretman koji izvodite sami, kod kuće, a donosi brojne, dugotrajne benefite za kožu i izgled lica. Vrijedi probati!

Fotografije: yoyokulala.com

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0