Dora Body Studio x MagMe dinamičan trening za postizanje idealne ljetne figure

Nakon dva vrlo intenzivna treninga u kojima smo počeli s pripremama za ljeto, slijedi i treći iz serije, jednako dinamičan. No, s obzirom na to da smo čitave zime vježbali pod palicom nama omiljene trenerice Dorotee Kraljević, fitness i pilates instruktorice te vlasnice Dora Body Studija, koja nas je naučila pravilno izvoditi vježbe te postići utegnuto tijelo, čvrst core i bolju posturu, na najboljem smo putu da do ljeta budemo u formi života. Baš smo zato osmislili tromjesečni ljetni program Dora Body Studio x MagMe, a cilj je ovog mjeseca baviti se sagorijevanjem potkožnog masnog tkiva, jednim od najvećih neprijatelja svake žene.

Prva serija naših video treninga u trajanju od 12 tjedana natjerala vas je na kretanje, čak i u mjesecima kada je tijelo bilo skriveno slojevima odjeće, a kad smo kroz pilates flow stvorili dobru bazu, možemo započeti s intenzivnijim whole body workout treninzima.

Dorotea Kraljević

Kao i u prethodna dva treninga radit ćemo po istom principu: vježbe izvodimo 40 sekunudi, a potom se 10 sekunudi “odmaramo”, odnosno pripremamo za idući vježbu. Bitno je da tijekom cijelog treninga pokušate održati jednak tempo te da čitavu seriju vježbi ponovite barem jednom ili dva puta – Kraljević kaže kako su upravo dva ili tri kruga idealna za najbrže postizanje željenih rezultata.

Dinamičan trening započinjemo niskim skipom prilikom kojeg i rukama radimo u smjeru gore-dolje te pokušavamo održati isti ritam s rukama, kao i s nogama. Prelazimo u desni iskorak s rukama u zraku te potom u čučanj u iskoraku u kojem izvodimo lijevi kick s koljenom – bitno je držati balans i gledati u jednu točku te se spustiti nisko koliko tijelo dopušta. Zatim ćemo raditi pokrete rukama gore-dolje u iskoraku, što znači da, bez obzira što taj dijelo tijela ne mičete, zbog pozicije biste trebali osjećati gluteus i noge. Pri tome, Kraljević naglašava, trup mora biti čvrst kad dižete ruke, kao i same ruke.

Vraćamo se u stajaću poziciju te slijedi visoki skip s podizanjem ruku, a nakon toga prelazimo zatim u plank i izvodimo uski slek te modificirani sklek. Iz te pozicije se vratimo u downer dog i izvodimo skokove prilikom čega dlanom dodirujemo rame. Slijedi povratak u stajaću poziciju te visoki skip sa nogama sa strane uz obavezan rad rukama uz trup. Vrijeme je za lijevu stranu, odnosno lijevi iskorak te drukčiju verziju skleka – izvodimo široki sklek te modificirani sklek u downer dogu. Zdjelica mora ostati u neutralnoj poziciji, a lopatice se ne smiju micati. Nakon toga slijede skokovi naprijed-natrag u downer dog poziciji, a nakon konrtoliranog dizanja u čučnju skakat ćemo i u stajaćoj poziciji, sunožno. Bitno je održavati tempo, raditi rukama uz tijelo i ne zaboraviti disati, napomenula je Kraljević.

Za sami kraj treninga ostali su kickovi nogom te plankovi. Najprije se iz visokog planka spuštamo u desni bočni plank prilikom čega moramo obratiti pozornost na stabilnost trupa. Izdužujemo se u downer dog te petama pokušavamo dodirnuti stražnjicu. Zatim radimo kickove prema natrag kroz trčanje te plankove ponavljamo, ali s lijevom stranom.

Idući, posljednji trening iz prve ljetne serije Dora Body Studio x MagMe treninga na rasporedu je u utorak 4. svibnja u 17 sati na portalu MagMe.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Denis Butorac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0