Dora Body Studio X MagMe aktivan pilates flow trening za one željne izazova

Kao da smo predvidjeli pa je zadnji trening iz naše serije Dora Body Studio x MagMe, u kojoj smo učvrstili tijelo i popravili posturu, ostao za tjedan kad su teretane i fitness studiji napokon otvoreni, a među njima i Dora Body Studio. Dorotea Kraljević, pilates i fitness instruktorica te vlasnica studija, osmislila je za nas set vježbi te smo iz tjedna u tjedan imali mogućnost jačati core, popraviti držanje i sagorjeti kalorije, s naglaskom na kralježnicu, jer iako samo radili na čvrstini tijela i gubljenju potkožnog masnog tkiva, fokus je prvenstveno bilo na zdravlju i boljem držanju.

Prošli trening bio je intenzivan, ali je bila riječ o pasivnom pilatesu, dok ćemo u ovog puta pojačati tempo i odraditi aktivan pilates flow trening. Ako imate bilo kakvih pitanja vezana uz Dora Body Studio x MagMe treninge ili želite dodatno trenirati, našoj se omiljenoj pilates i fitness instruktorici možete obratiti putem Instagram profila ili web stranice te rezervirati termin za dodatnu tjelovježbu i nadogradnju.

Dorotea Kraljević

Već ćemo kroz zagrijavanje početi s treningom te će nam prva vježba biti 10 komada čučnjeva u tempu. S obzirom na to da je riječ o aktivnom pilatesu prijeći ćemo na skokove te ćemo tijekom treninga izmjenjivati čučnjeve, skokove, plankove i iskorake. Slijedi 30 skokova unutra van, zatim serija čučnjeva te prelazimo na jednu od intenzivnijih vježbi – visoki skip.

Prelazimo u visoki plank i spuštamo se u sklekove te skokove unutra prema van s time da je najbitnije pripaziti na leđa u toj poziciji jer kralježnica uvijek mora biti u neutralnoj poziciji. Zatim radimo čučnjeve u iskoraku s dizanjem noge, najprije na lijevoj pa na desnoj strani. Zadržavamo iskorak i radimo krugove s rukama, a potom prelazimo ponovno u visoki skip s koljenima prema van. Za kraj ovog žestokog treninga ćemo odraditi 30 runninga te skokove iz čučnja, spustiti se natrag u visoki plank te odraditi 10 čučanj skokova.

S ovim video treningom završit ćemo seriju od 12 tjedana u suradnji Dora Body Studio x MagMe, a uskoro nastavljamo s novim programom pa nas nastavite pratiti.

Fotografije: Denis Butorac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0