Dora Body Studio x MagMe pilates flow trening za učvršćivanje tijela

Teretane i fitness studiji još uvijek nisu otvoreni, ali to ne znači da imate izgovor za nekretanje. Brojni od nas rade od kuće (čitaj: s kauča) što može nepovoljno utjecati na zdravlje kralježnice, a pilates je jedan od najboljih treninga za to – njime možete ojačati mišiće čitavog tijela, a pogotovo corea, koji će onda “držati” kralježnicu. S coreom se bavimo i u novom izdanju online treninga Dora Body Studio x MagMe koji je osmislila Dorotea Kraljević, pilates i fitness instruktorica te vlasnica studija s fokusom na učvršćivanje ne samo središnjeg dijela, već cijelog tijela.

Video treninzi osmišljeni su tako da nam pomognu u cilju postizanja utegnutog tijela te da ojačamo core i imamo bolju posturu, a uz to ćemo se obračunati s negativnim posljedicama sjedilačkog načina života i rada od kuće (čitaj: na kauču) te sagorijevati kalorije. Poanta video treninga je najprije zdravlje, s fokusom na zdravlje leđa, ali i da se kroz pilates flow opustite i osjećate bolje u svojem tijelu, jer ako redovito pratite naše treninge, rezultati su zagarantirani.

Prošli trening bio je najteži do sad, a radili smo ga u intervalu 30-10 što znači da vježbu izvodimo 30 sekundi, a zatim slijedi 10 sekundi odmora u kojima se, međutim, pripremamo za sljedeću vježbu i prelazimo u iduću poziciju. Danas ćemo ponovno raditi pasivan pilates da bude drugačiji trening od prethodnog s naglaskom na core i noge uz pomoć kojeg ćemo učvrstiti tijelo. Ako imate bilo kakvih pitanja vezana uz Dora Body Studio x MagMe treninge ili želite dodatno trenirati, našoj se omiljenoj pilates i fitness instruktorici možete obratiti putem Instagram profila ili web stranice te rezervirati termin za dodatnu tjelovježbu i nadogradnju.

Dorotea Kraljević

Današnji će se trening sastojati od 10 ponavljanja plus 5, a početna pozicija iz koje ćemo potom ulaziti u plankove, čučnjeve i iskorake će biti na koljenima. Polako ćemo se dizati u stojeću poziciju i stražnjicom dodirnuti pete, nešto nalik hip hinchu – vježbi koju redovito izvodimo u našim pilates flow treninzim. Ono na što treba pripaziti je da tijelo ostaje fiksno prilikom podizanja te da je kralježnica u neutralnoj poziciji, a mi smo fokusirani na ruke.

Prelazimo u jednu od najintenzivnijih pozicija koju biste već trebali s lakoćom izvoditi, ako treninge redovito pratite, a to je visoki plank iz kojeg nastavljamo u downer dog i čučanj. Ovaj je trening namijenjen jačanju corea, ali i cijelog tijela, pa ćemo ući u poziciju bočnog visokog planka u kojoj ćemo “šetati” nogama.

Zatim slijede iskoraci te se odgurujemo u vagu i radimo čučnjeve, a pred kraj treninga ćemo u visokom planku izvoditi modificirani plank, koji je iznimno koristan za triceps. Ponovno se izmjenjuju čučnjevi te visoki plank u kojem se spuštamo i dižemo na podlakticama što nas dovodi do kraja ovog iznimno napornog, ali i odličnog treninga.

Idući, posljednji pilates flow trening iz našeg 12-tjednog ciklusa na rasporedu je u utorak 16.02u 18 sati na portalu MagMe.

Fotografije: Denis Butorac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0