Dora Body Studio x MagMe trening za cijelo tijelo s naglaskom na noge i core

Teretane i fitness studiji još uvijek nisu otvoreni, ali to ne znači da imate izgovor za nekretanje. Brojni od nas rade od kuće (čitaj: s kauča) što može nepovoljno utjecati na zdravlje kralježnice, a pilates je jedan od najboljih treninga za to – njime možete ojačati mišiće čitavog tijela, a pogotovo corea, koji će onda “držati” kralježnicu. I upravo je takav novi online trening Dora Body Studio x MagMe koji je osmislila Dorotea Kraljević, pilates i fitness instruktorica te vlasnica studija s fokusom na cijelo tijelo, jako intenzivan trening pasivnog pilatesa u sklopu kojeg se poseban naglasak stavlja na core i noge.

Video treninzi osmišljeni su tako da nam pomognu u cilju postizanja utegnutog tijela te da ojačamo core i imamo bolju posturu, a uz to ćemo se obračunati s negativnim posljedicama sjedilačkog načina života i rada od kuće (čitaj: na kauču) te sagorijevati kalorije. Poanta video treninga je najprije zdravlje, s fokusom na zdravlje leđa, ali i da se kroz pilates flow opustite i osjećate bolje u svojem tijelu, jer ako redovito pratite naše treninge, rezultati su zagarantirani.

Ovaj trening je najteži do sad, a radimo ga u intervalu 30-10 što znači da vježbu izvodimo 30 sekundi, a zatim slijedi 10 sekundi odmora u kojima se, međutim, pripremamo za sljedeću vježbu i prelazimo u iduću poziciji. Ako imate bilo kakvih pitanja vezana uz Dora Body Studio x MagMe treninge ili želite dodatno trenirati, našoj se omiljenoj pilates i fitness instruktorici možete obratiti putem Instagram profila ili web stranice te rezervirati termin za dodatnu tjelovježbu i nadogradnju.

Dorotea Kraljević

Kroz čitav trening izmjenjivati će se različiti čučnjevi i plankovi. Trening ćemo započeti s čučnjevima u tempu, a bitno za naglasiti za tu poziciju je da vam stopala moraju biti puna na podu, da koljena moraju pratiti nožne prste te da dubinu čučnja možete odrediti sami, ali na ono što u svakom slučaju morate obratiti pozornost je da ne izgubite neutralnu poziciju zdjelice. Preporučujemo da se ne štedite jer je trening u nastavku intenzivan pa je dobro zagrijavanje ključno ovog puta.

Slijede visoki plank i čučanj skok, a već ćemo na pola videa odraditi jako puno toga te u mišićima osjećati trening. Prilikom izvođenja plankova, ako su vam preteški, uvijek se možete spustiti na koljena. Što se tiče skokova široko-usko, morate pripaziti kako uski ne smije biti uži od širine kukova – sve ćete lakše pratiti gledanjem i slušanjem naše Kraljević. Trening pasivnog pilatesa je težak i intenzivan, ali od iznimne je važnosti da se vježbe pravilno izvode, zato slušajte i gledajte s pozornošću, isplatit će vam se.

Pred sam kraj treninga “trčimo” u poziciji visokog planka – trudite se biti što brži možete, prelazimo na izdržaje u iskoraku, a za kraj ćemo “trčati” i u downer dogu. Intenzitet vježbi možete si prilagoditi, a sve viđeno u videu trebali biste ponoviti još jedanput za cjelovit body workout. Idući, 11. po redu pilates flow trening je na rasporedu u utorak 09.02u 18 sati na portalu MagMe.

Fotografije: Denis Butorac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0