Dora Body Studio x MagMe: Pripreme za ljeto počinju već danas uz ovaj intenzivan trening

Ljeto je pred nama pa bi treninge trebalo intenzivirati. S obzirom na to da smo čitave zime trenirali pod palicom nama omiljene Dorotee Kraljević, fitness i pilates instruktorice te vlasnice Dora Body Studija, koja nas je naučila pravilno vježbati te postići utegnuto tijelo, čvrst core i bolju posturu, na najboljem smo putu da do ljeta budemo u formi života. Baš smo zato osmislili tromjesečni ljetni program, a svakog ćemo se mjeseca – tijekom četiri video treninga – imati novi cilj.

Prva stvar kojom ćemo se pozabaviti je sagorijevanje potkožnog masnog tkiva u sklopu prve serije treninga u novoj sezoni Dora Body Studio x MagMe projekta. Dorotea Kraljević bila je profesionalna sportašica, točnije tenisačica, da bi po prestanku karijere odlučila sva prikupljena znanja i iskustvo usmjeriti u naobrazbu drugih te je osnovala privatni health fitness studio u centru Zagreba. Profesionalna pilates i fitness trenerica također je završila i tri razine McGill metode zbog kojih poseban fokus stavlja na leđa.

Prva serija naših video treninga u trajanju od 12 tjedana natjerala vas je na kretanje, čak i u mjesecima kada je tijelo bilo skriveno slojevima odjeće, a kad smo kroz pilates flow stvorili dobru bazu, možemo započeti s intenzivnijim whole body workout treninzima.

Dorotea Kraljević

U prethodnom treningu smo počeli smo s intenzivnim tempom pa ćemo u istom tonu nastaviti, ali u današnjem ćemo videu kada radimo donji dio tijela ćemo biti pasivni, a kada radimo core biti aktivniji. Trening započinjemo s čučnjevima prilikom kojih jednu nogu dižemo, a koncept je isti kao i u prethodnom treningu u kojem smo vježbali 40 sekundi te 10 sekundi imali pripremu za idući vježbu. Prilikom izvođenja prve vježbe treba pripaziti da zdjelica ostaje u neutralnoj poziciji, da se ne radi tilt, a Kraljević nas općenito podsjeća da bismo u svim pozicijama trebali obraditi pozornost na poziciju zdjelice i kralježnice.

Slijede čučnjevi u kojima podižemo koljena, a zatim ćemo iz downer doga izvoditi skokove. Nakon toga slijedi ljuljanje u planku – Kraljević naglašava kako se upravo ova vježba najčešće pogrešno izvodi jer kretnje ne smiju biti iz kralježnice, već iz ramena te se ne smije propadati u lopaticama, već paziti na stabilnost tijela u ovoj poziciji. Slijede čučanj u iskoraku te skokovi u plankovima, zatim desni bočni plank u kojme rukama dodirujemo bedro te izvodimo kick s gornjom nogom. Za kraj treninga radimo serije čučnjeva i plankova te izdržaj u čučnju.

Trening biste trebali ponoviti još minimalno jednom ovaj tjedan za maksimalan efekt. Idući, treći po redu video trening Dora Body Studio x MagMe na rasporedu je u utorak 27. travnja u 17 sati na portalu MagMe.

Fotografije: Denis Butorac