Dora Body Studio x MagMe: Nova serija treninga u kojoj sagorijevamo potkožno masno tkivo prije ljeta

Ljetna sezona je pred nama pa bi treninge trebalo intenzivirati. S obzirom na to da smo čitave zime trenirali pod palicom nama omiljene Dorotee Kraljević, fitness i pilates instruktorice te vlasnice Dora Body Studija, koja nas je naučila pravilno vježbati te postići utegnuto tijelo, čvrst core i bolju posturu, na najboljem smo putu da do ljeta budemo u formi života. Baš smo zato osmislili tromjesečni ljetni program, a svakog ćemo se mjeseca – tijekom četiri video treninga – imati novi cilj.

Prva stvar kojom ćemo se pozabaviti je sagorijevanje potkožnog masnog tkiva u sklopu prve serije treninga u novoj sezoni Dora Body Studio x MagMe projekta. Dorotea Kraljević bila je profesionalna sportašica, točnije tenisačica, da bi po prestanku karijere odlučila sva prikupljena znanja i iskustvo usmjeriti u naobrazbu drugih te je osnovala privatni health fitness studio u centru Zagreba. Profesionalna pilates i fitness trenerica također je završila i tri razine McGill metode zbog kojih poseban fokus stavlja na leđa.

Prva serija naših video treninga u trajanju od 12 tjedana natjerala vas je na kretanje, čak i u mjesecima kada je tijelo bilo skriveno slojevima odjeće, a kad smo kroz pilates flow stvorili dobru bazu, možemo započeti s intenzivnijim whole body workout treninzima.

Dorotea Kraljević

Zdravlje je i dalje ispred ljepote, pa Kraljević ponovno naglašava važnost pravilnog izvođenja vježbi, bez obzira na to što su treninzi ljetnog programa usmjereni na sagorijevanje masti. “Pripremili smo program u trajanju od tri mjeseca u kojem ćete pripremiti svoje tijelo za ljeto. Svaki mjesec bavit ćemo se drugom temom i to kroz četiri treninga u trajanju od otprilike 15 minuta tijekom kojih nećemo koristiti opremu – što znači da su idealni za izvođenje kod kuće. Bilo bi korisno da sve treninge ponavljate minimalno dva, ako ne i tri puta tjedno, za postizanje najboljih rezultata”, poručila je.

Koncept današnjeg treninga je takav da se 40 sekundi radi, a potom se 10 sekundi odmara, odnosno priprema za iduću vježbu. Počinjemo aktivno sa serijom jumping jacksa u trajanju od 40 sekundi, kroz koje core morate držati čvrsto. Zatim slijedi čučanj iz kojeg se penjemo na prste prilikom podizanja. Prilikom izvođenja ove vježbe moramo paziti da je tijelo naprijed, a stražnjica iza. 

Vraćamo se na cardio pa slijedi nova runda jumping jacks nakon kojih ćemo iz čučnja ići u iskorake – jednom pa drugom nogom. Uvijek treba pripaziti da su koljena iznad pete te da su kralježnice i zdjelica tijekom izvođenja vježbe u neutralnoj poziciji. Slijedi središnji, najnaporniji dio treninga u kojem ćete se dobro oznojiti kroz modificirane jumping jackove, izdržaj u visokom planku te visoki skip. Tijekom skipa treba čvrsto stisnuti core i paziti da je tijelo u neutralnoj poziciji, a nakon ulaska u plank treba pripaziti da se ne grbite u leđima.

Kad je u pitanju čučanj skok onda treba stisnuti trup i kontrolirano izvoditi vježbe te paziti da se zdjelica ne miče. Pred kraj treninga odradit ćemo visoki skip s koljenima sa strane, sklekove te cik cak skokovi – trup mora biti čvrst, kao i ruke koje obavezno moraju raditi bez obzira na to što je kraj treninga. Završit ćemo u planku. Trening je iznimno aktivan i težak, međutim riječ je samo o prvom krugu – bilo bi idealno da isto ponovite još barem jednom ili dva puta zaredom. Idući, drugi trening Dora Body Studio x MagMe na rasporedu je u utorak 20. travnja u 17 sati na portalu MagMe.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Denis Butorac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0