MagMe Doctor: Rješavanje problema starenja kad su grudi u pitanju

Temu donosimo u suradnji s doktorom Markom Manceom.

Ljeto i summer state of mind su pri kraju, što znači da se svi polako ponovno vraćamo poslovnim obavezama i novoj svakodnevici. Pa ipak, iako nam koža nije ogoljena i tijelo u badiću i na plaži, a nova ljetna sezona smiješi nam se tek za godinu dana, to ne znači da prestajemo s ulaganjem u vlastiti imidž i izgled tijela.

U prošlih smo se nekoliko članaka fokusirali na prevenciju i prve znakove starenja kože, lica i tijela. Upravo su rani pokazatelji znakova starenja i zrelosti kože razlog zbog kojeg želimo raditi na svojem tijelu i poboljšati izgled.

Jedan od prvih dijelova tijela koji neumoljivo potpada u tu kategoriju je upravo onaj na kojem to najmanje želimo – na grudima. Jedno od najčešćih pitanja s kojim se dr. Mance susreće je: kako grudima pomoći da izgledaju kao da opet imamo 20 godina.

Postoji nekoliko metoda koje su izvedive plastičnim kirurzima i dostupne pacijentima, ovisno o uzroku opuštenosti i željenom efektu. To su – povećanje grudi, podizanje grudi te redukcija grudi.

Povećanje grudi

Veliki broj mojih pacijentica koje žele implantate u dojke u ranim su dvadesetim i tridesetim godinama. Najčešće su to žene koje su izgubile volumen dojki zbog trudnoće i žele se vratiti na veličinu grudi prije trudnoće. Također, tu su i žene u četrdesetim godinama koje su nezadovoljne trenutačnim stanjem. Povećanje grudi obično podrazumijeva umetanje silikonskog implantata radi povećanja veličine i poboljšanja ukupnog oblika dojki. Povećavanje grudi podizanjem, uključuje i podizanje grudi i umetanje implantanata, a popularna je opcija za žene koje žele povećati veličinu grudi, kao i poboljšati cjelokupni oblik i smanjiti opuštanje dojke.

Podizanje grudi (mastopeksija)

Mastopeksija je operacija za ispravljanje opuštenosti dojke uzrokovane starenjem, porođajem i trudnoćom ili prisutnošću velikih implantata. Mastopeksija ili plastična operacija podizanja grudi operacija je koja je vrlo slična smanjenju grudi. Dolazi do premještanja bradavice i preoblikovanja dojke bez uklanjanja tkiva dojke. Rezultat je estetski ljepši rezultat i čvršća dojka mlađeg izgleda.

Redukcija grudi (mamoplastika)

Ovaj postupak izvodi se na pacijentima od rane tinejdžerske godine do kasnijih godina kako bi se ublažio fizički problem, kao i psihološki teret pretjerano velikih dojki. Ovom operacijom smanjuje se veličina dojke uklanjanjem tkiva dojke i osigurava se podizanje same dojke. Razlikuje se od podizanja, koje uključuje samo premještanje bradavice i areole, u više, preoblikovano stanje dojke, bez uklanjanja tkiva dojke. Pacijenti odmah osjećaju olakšanje, s povećanim estetskim rezultatima i revitaliziranim samopouzdanjem.

Grudi su središnja, vrlo ženstvena točka ženskog tijela, a na svoju figure svi volimo biti ponosni. Ako smatrate da vam treba određena pomoć u tom dijelu tijela, plastični kirurg specijaliziran za kirurgiju dojke može vam pomoći vratiti grudi u njihov prirodan, mladolik izgled, dajući vam samopouzdanje i izgled kakav zaslužujete.