Dora Body Studio x MagMe trening s fokusom na čvrstu stražnjicu!

Čvrste ruke i stražnjica imperativ su za ljeto pa zato slijede treninzi u kojima ćemo se posvetiti baš tim zonama na tijelu… Nemojte zabušavati jer svakim treningom ste bliže utegnutim rukama i podignutoj stražnjici, a tu je naša fitness i pilates instruktorica te vlasnica Dora Body Studija, Dorotea Kraljević da vam u tome pomogne!

Kako bismo oblikovali tijelo za ljeto pripremili smo tromjesečni plan treninga Dora Body Studio x MagMe, a svakog mjeseca bavimo se drugom zonom tijela. Nakon što smo kroz četiri video treninga sagorijevali potkožno masno tkivo, sada ćemo fokus staviti na jačanje i učvršćivanje ruku i gluteusa. U drugom treningu smo koristili smo rekvizite, a zatim je uslijedio dinamičan video s  vježbama za triceps, gluteuse te core tijela.

Ovog će vam puta ponovno biti potreban rekvizit – krpa te čista površina u stanu, a  način izvođenja vježbi ostao je isti: radimo po principu ponavljanja, 10 plus pet. U četvrtom treningu radit ćemo na trupu i rukama, ali će fokus biti na gluteusu te ćemo sve vježbe izvoditi u desnom iskoraku, što znači da na kraju videa sve morate ponoviti – na lijevu stranu.

Pozicija je desni iskorak naprijed, stopalo je na krpi te radimo hip hinch s težištem na desnoj nozi, a potom privlačimo lijevo koljeno sebi, pritom pazeći na poziciju leđa. Ako pravilno izvodite ovu vježbu osjetit ćete stražnji dio natkoljenice i desni gluteus. Slijede kickovi iz hip hincha s koljenom, s time da je prednja noga fiksna, a leđa i zdjelica moraju biti u neutralnoj poziciji.

Prelazimo u desni bočni plank i povlačimo lijevo koljeno prema sebi, dok je desno na podu, a zatim ćemo donje koljeno privlačiti sebi. Tijekom izvođenja vježbe trebali biste osjećati desni dio trupa, desni gluteus i desna ruka. Iduća pozicija je visoki plank, desno stopalo je na krpi te privlačimo desno koljeno prsima 10 puta i nakon toga radimo pet sklekova.

Vraćamo se u desni iskorak naprijed, spustimo se, napravimo kick i dižemo se, a nakon toga ćemo se spustiti u hip hinch te slideati stopalo prema unutra i vratiti i paziti na leđa te nakon svake od ove dvije vježbe raditi po pet kickova koljenom. Spuštamo se, zatim, na visoki plank i desnom rukom radimo kružne pokrete po podu – trup mora biti stabilan te se zdjelica ne smije micati, a isti ćemo proces ponoviti s lijevom rukom.

Idemo u desni iskorak naprijed, radimo hip hinch s lijevom nogom sa strane i slideamo, stražnjicom iza, tijelom naprijed i gore te potom samo slideamo lijevu nogu. Slijedi kombinacija – jedan slide nogom lijevo, a jedan iza i tako 10 puta, a nakon toga samo kickovi koljenom pet puta.

Za zadnju vježbu ćemo biti na leđima, krpa će nam biti ispod lijevog stopala tako da je desna noga fiksa, a lijeva će slideati – aktivirati ćemo trup i raditi na gluteusu. Lijevom nogom malo naprijed i vratim, a zatim ćemo isto raditi, ali spuštatiti stražnjicu. Kao bonus vježbu izvodit ćemo dizanje stražnjice od podloge s lijevom nogom u zraku, koju ćemo na kraju pet puta dizati i spuštati te pritom ostati čvrsti u trupu i zjdelici.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Denis Butorac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0