Dora Body Studio x MagMe: Čvrste ruke i stražnjica imperativ su za ljeto

Čvrste ruke i stražnjica imperativ su za ljeto pa zato slijede treninzi u kojima ćemo se posvetiti baš tim zonama na tijelu… Nemojte zabušavati jer svakim treningom ste bliže utegnutim rukama i podignutoj stražnjici, a tu je naša fitness i pilates instruktorica te vlasnica Dora Body Studija, Dorotea Kraljević da vam u tome pomogne!

Kako bismo oblikovali tijelo za ljeto pripremili smo tromjesečni plan treninga Dora Body Studio x MagMe, a svakog mjeseca bavimo se drugom zonom tijela. Nakon što smo kroz četiri video treninga sagorijevali potkožno masno tkivo, sada ćemo fokus staviti na jačanje i učvršćivanje ruku i gluteusa te ćemo za potrebe toga po prvi put koristiti i rekvizite.

Kako biste mogli vježbati s nama potrebne su vam bučice od kilograma, a ako ih nemate kod kuće možete se poslužiti i bočicama od pola litre ili litre. Bitno je jedino, ističe Kraljević, da obje bočice budu iste veličine i težine, kako bi opterećenje bilo jednako. Za razliku od prethodne serije u kojima smo izvodili vježbe po sekundama, u ovim ćemo treninzima raditi po principu broja ponavljanja – 10 plus pet.

Za zagrijavanje radimo čučnjeve s bučicama u rukama pa zatim slijedi desni iskorak naprijed te iz njega ulazimo u vagu i održavamo balans, a noga na kojoj stojimo mora biti lagano pogrčena u koljenu. Zatim se spuštamo na pod, odnosno radimo desni bočni plank. Pri tome treba paziti da tijelo ne prelamamo u trupu te, ako pravilno izvodimo vježbu, trebali bismo osjetiti kako radi desni gluteus.

Dižemo se s poda i napravimo desni iskorak prema naprijed, ruke su ispružene, a iz te pozicije idemo u vagu te tada ruke idu pored tijela – ruke zatim dižeo u zrak, a nogu u isto vrijeme spuštamo na pod. Tijekom ove vježbe se što manje treba odgurivati lijevom nogom o pod te pokret izvoditi iz desne.

Slijedi ponovno desni bočni plank kako bismo se fokusirali na podizanje – nogu podignemo u zrak te trupom idemo gore dolje. Ovu ćete vježbu itekako osjećati u desnom glueteusu i nozi. Slijedi set za ruke te zauzimamo poziciju hip hincha te se naginjemo na desnu nogu te radimo odručenja. Zatim prelazimo na odručenja iz uspravnog stava te pokrete radimo samo iz ramena i pazimo da u tu vježbu ne izvodimo trupom.

Pred sam kraj treninga ulazimo u vagu na desnu nogu i povlačimo laktove uz sebe, te ruke moramo držati uz tijelo i pribiližiti koljeno koljenu. Prelazimo u desni bočni plank, lijeva ruka je u zraku, kao i lijeva noga te spajamo ruku s koljenom. Prilikom izvođenja vježbe obavezno paziti da se ne prelamamo u leđima, da je trup stabilan te pokret mora ići iz ramena i iz kuka. S obzirom na to da je cijeli set vježbi izvođen na desnoj strani, odnosno desnom iskoraku i podlaktici, čitavu ovu seriju morate ponoviti još jednom, ali na lijevoj strani.

Idući trening iz nove serije Dora Body Studio x MagMe treninga je na rasporedu u utorak 25. svibnja u 18 sati na portalu MagMe.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Denis Butorac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0