Dora Body Studio x MagMe intenzivan trening za čvrste ruke i stražnjicu

Čvrste ruke i stražnjica imperativ su za ljeto pa zato slijede treninzi u kojima ćemo se posvetiti baš tim zonama na tijelu… Nemojte zabušavati jer svakim treningom ste bliže utegnutim rukama i podignutoj stražnjici, a tu je naša fitness i pilates instruktorica te vlasnica Dora Body Studija, Dorotea Kraljević da vam u tome pomogne!

Kako bismo oblikovali tijelo za ljeto pripremili smo tromjesečni plan treninga Dora Body Studio x MagMe, a svakog mjeseca bavimo se drugom zonom tijela. Nakon što smo kroz četiri video treninga sagorijevali potkožno masno tkivo, sada ćemo fokus staviti na jačanje i učvršćivanje ruku i gluteusa te ćemo za potrebe toga koristiti i rekvizite.

Kako biste ovaj trening mogli odraditi s nama potrebni su vam stolac ili kauč te bučice od kilograma, a ako ih nemate kod kuće možete se poslužiti i bočicama od pola litre ili litre. Obje bočice budu iste veličine i težine, kako bi opterećenje bilo jednako. Trening ćemo odraditi po istoj shemi kao i prošli odnosno vježbe izdvodimo po principu ponavljanja – 15 plus pet.

Prva vježba je desni iskorak naprijed: lijeva nogu ćemo smjestiti na povišenje s ispruženim stopalom, a oslonac će nam biti na ristu. Pripaziti moramo kad se spuštamo da je koljeno iznad pete, a dok se spuštamo radit ćemo odručenje te ruke dizati do razine ramena, a težište će nam cijelo vrijeme biti na prednjoj, odnosno desnoj nozi. Nakon toga ulazimo u vagu te se prstima “zakačimo” na povišenje i koljeno privlačimo sebi i vraćamo unatrag, a poslije izvodimo pet čučnjeva. Ovu vježbu trebali biste osjetiti u desnom gluteusu.

Zatim ćemo u poziciji na povišenju, desnom rukom doticati lijevo rame pazeći pritom da se ne pomičemo u trupu, a nakon toga ćemo privlačiti desno koljeno k sebi. Ponovno smo u desnom iskorak naprijed te dižemo naizmjenično ruke, a zatim se vraćamo u vagu i privlačimo koljeno prema sebi, a laktovi idu uz tijelo prema trupu.

Izvodimo uske sklekove oslonjeni na kauč ili stolac, a zatim ostanemo u niskoj poziciji i podižemo koljeno – ovo je vježba namijenjena za jačanje ruku. Posljednja pozicija u kojoj ćemo izvoditi vježbe je lijevi visoki plank. Bučica treba biti u ruci iznad glave, desna noga na povišenju, a lijevo koljeno na podu. Tada ćemo početi podizati nogu od poda 15 puta ili, oni kojima je to prezahtjevno, samo koljeno, dok će zadnjih pet ponavljanja biti rezervirano samo za ruke.

“Današnji set je jako težak i sve smo vježbe odradili na desnu nogu s opterećenjem na lijevu ruku. Što znači da cijeli drugi set morate ponoviti na drugu stranu kako bi trening bio potpun”, poručila je Kraljević.

Idući trening iz nove serije Dora Body Studio x MagMe treninga je na rasporedu u utorak 01. lipnja u 18 sati na portalu MagMe.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Naslovna fotografija: Denis Butorac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0