Dora Body Studio x MagMe dinamičan trening za oblikovane ruke i podignutu stražnjicu

Čvrste ruke i stražnjica imperativ su za ljeto pa zato slijede treninzi u kojima ćemo se posvetiti baš tim zonama na tijelu… Nemojte zabušavati jer svakim treningom ste bliže utegnutim rukama i podignutoj stražnjici, a tu je naša fitness i pilates instruktorica te vlasnica Dora Body Studija, Dorotea Kraljević da vam u tome pomogne!

Kako bismo oblikovali tijelo za ljeto pripremili smo tromjesečni plan treninga Dora Body Studio x MagMe, a svakog mjeseca bavimo se drugom zonom tijela. Nakon što smo kroz četiri video treninga sagorijevali potkožno masno tkivo, sada ćemo fokus staviti na jačanje i učvršćivanje ruku i gluteusa. U posljednjem treningu koristili smo rekvizite, što za ovaj nije slučaj, a radimo ćemo vježbe za triceps, gluteuse te core tijela. Ono što je ostalo isto kao i prošli put je način izvođenja vježbe po principu ponavljanja – 10 plus pet.

Trening započinjemo s lijevim iskorakom naprijed, ruke su odručene, idemo u poziciju čučnja pa vagu. Ostajemo u vagi pa se spuštamo u niski iskorak te radimo s rukama. Slijedi i vaga s odručenjem ruku. Nakon toga prelazimo u lijevi bočni plank te potom u visoki plank u kojem ćemo odraditi set visokih sklekova. Spuštamo se na koljena te spuštamo podlaktice na pod – to je odlična vježba za triceps jer će težina tijela opteretiti ruke. Dižemo stražnjicu u zrak u poziciju downera doga te podlakticom dodirujemo podlogu.

Zatim se vraćamo u lijevi iskorak naprijed te izvodimo iskorak i vagu. Prelazimo u lijevi bočni plank s lijevim koljenom na podu kako bismo aktivirali lijevi gluteus te s rukom u zraku radimo 10 krugova i potom kick. Iz pozicije downer doga radimo “zaranjanja” pa spuštamo dlanove na pod te podižemo i spuštamo podlaktice te se potomo ustajemo u downer dog i radimo isto.

Vraćamo se u iskorak te idemo u kick naprijed te kasnije radimo čučnjeve. Odgurujemo se u vagu te također izvodimo kick. Bočni plank s lijevog koljena i radimo kick te zatim pet puta gore dolje s tijelom. Za zadnju vježbu vraćamo se u downer dog i spuštamo se podlakticama prema podlozi te potom radimo sklekove.

Čitav prvi set odradili smo na lijevu nogu, što znači da isto to morate ponoviti, ali na desnoj strani. Idući, posljednji trening iz ove serije Dora Body Studio x MagMe treninga je na rasporedu u utorak 08. lipnja u 18 sati na portalu MagMe.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Naslovna fotografija: Denis Butorac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0