Dora Body Studio x MagMe efektivan trening za postizanje utegnutog tijela

Nakon što smo kroz četiri video treninga sagorijevali potkožno masno tkivo te se potom posvetili rukama i stražnjici kako bi nam kritične zone bile utegnute, vrijeme je da pojačamo tempo te završimo učvršćivanje tijela prije godišnjeg odmora u posljednjem treningu iz serije u kojem smo pripremili vas, vaše tijelo i vaš um za sve ljetne izazove. Kao i u svim serijama do sad, tu je naša omiljena fitness i pilates instruktorica te vlasnica Dora Body Studija, Dorotea Kraljević koja je pripremila jednomjesečni set treninga uz pomoć kojih možemo s lakoćom – i u komforu vlastitog doma – stići do cilja prije nego počnemo kupaće kostime pakirati u kovčege.

Kako bismo oblikovali tijelo za ljeto pripremili smo tromjesečni plan treninga Dora Body Studio x MagMe kojeg, sigurni smo, vjerno pratite do sada, a danas predstavljamo prvi video iz nove, zadnje serije prije odlaska na godišnji odmor. U ovih mjesec dana radit ćemo na učvršćivanju čitavog tijela, dakle većinom ćemo raditi whole body workouts, ali s posebnim naglaskom na core, odnosno na stabilnosti i jakosti tog dijela tijela. Kao i u prošlom treningu, vježbe ćemo izvoditi 45 sekundi, a 15 sekundi koristit ćemo za ulazak u drugu poziciji i novu vježbu. Bit će ih sveukupno 6 koje ćemo raditi najprije na desnu pa na lijevu stranu, a onda bismo cijelu seriju trebali ponoviti još dva puta.

Prva vježba su jumping jacks: lagano skačemo od površine i držimo kontiruiran tempo. Zatim ćemo iz čučnja ući u lijevi iskorak natrag pa čučanj skok i lijevom nogom natrag. Doskok bi trebao biti mekan, a ruke možete držati po želji.

Prelazimo u visoki plank i radimo running u tempu – sporijem ili bržem, nije bitno, bitno je samo da održavate isti tempo čitavo vrijeme te održavate ramena i trup stabilnima. Izdužimo se u potom u downer dog i prelazimo u desni iskorak naprijed te radimo izdržaj s malim pretklonom. Ruke mogu biti iza leđa ili ispred tijela, a treba paziti da se ne naginjete iz leđa.

Podižemo se ponovno u jumping jacks sa skokom u sredini. Zatim slijedi desni bočni plank što znači da nam je desna podlatkica na podlozi i radimo bočni running, odnosno privlačimo jedno pa drugo koljeno k sebi, a pri tome moramo držati kuk na istoj razini i stabilno. Novi set započinjemo s cik-cak skokovima te ćemo raditi i rukama, a zatim iz čučanj skoka idemo u desni iskorak unatrag. Umjesto runninga ćemo u visokom planku izvoditi skokove van-unutra te držati trup stabilnim i čvrstim.

Izdržaj u lijevom iskoraku s pretklonom naprijed je iduža vježba nakon koje slijedi visoki skip s napomenom da što više dižete noge u zrak, to je vježba teža. Posljednja vježba je lijevi bočni plank s runningom na lijevoj strani. Poanta je vježbu što pravilnije izvoditi kako bi zdjelica bila stabilna i da bi core radio.

Zahvaljujemo svima koji su pratili naše Dora Body Studio x MagMe online treninge i vježabali s nama te postigli harmoniju duha i tijela.

Fotografija: Denis Butorac

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0