Trendovi u interijerima za 2022. godinu

S obzirom na to koliku količinu vremena provodimo kod kuće, dizajn interijera postao je bitan i onima koje inače nije zanimao. Od interijera očekujemo da su multifunkcionalni, ali i naša oaza mira u kojoj se možemo opustiti te se pažnja pridaje tome kako određeni prostor utječe na wellbeing te kako ga poboljšati da bi bio zdraviji i ugodniji za život.

Upravo u tim smjerovima moraju u protekle dvije godine razmišljati dizajneri interijera koji su time dobili nimalo lagan zadatak. Interijeri moraju biti topli, privlačni za boravak u njima, a tome mogu doprinijeti mekane tkanine, prirodni materijali te prigušena paleta boja. U nastavku otkrijte koji će biti vodeći trendovi u interijerima za 2022. godinu.

Smeđa boja

Sve nijanse smeđe preplavit će interijere ove godine. U kombinaciji s neutralnim nijansama tamnija, čokoladna varijanta smeđe dat će svakom interijeru toplinu i dozu otmjenosti, a ako mislite da je riječ samo o drvenom namještaju i parketima, varate se – smeđe varijante bit će hit i za bojenje zidova. Terracotta, camel, čokoladna, boja konjaka – sve će ove nijanse pomalo istisnuti neutralne tonove iz fokusa, a svidjet će se onima koji nisu ljubitelji jarkih boja.

Prirodni materijali

Još uvijek (pre)više vremena provodimo kod kuće, a s prirodom se pokušavamo povezati na što više načina. Upravo su zato sve popularniji postali materijali iz prirode poput kamena traventina, terracotte, mramora, keramike i sličnih koji se koriste u kuhinjama, kupaonicama, za stoliće za kavu te dekorativne predmete. Neobrađeni, prirodni materijal donosi u dom atmosferu prirode.

Tekstura, tekstura, tekstura

Trend koji je povezan s prijašnjim, tekstura i komadi koji nisu savršeni ili su rađeni rukom, koji potiču na taktilnost, ono je što se traži u 2022. godini. No, nisu samo prirodni materijali u pitanju, već i tkanine koje krase kaučeve ili, pak, tepihe. Tekstili s teksturom – koja god vam odgovara pod rukama, bila to “grublja” juta ili meki baršun, odličan su način za uvrstiti ovaj trend u svoj interijer.

Maksimalan efekt

Ove godine, kad su uzorci u pitanju, vrijedi maksimalizam. Žakard i teksturirani printevi na tkaninama tako će biti iznimno popularni, kao i miks s različitim drugim uzorcima te drugačijim stilovima. Jedini stil koji prestaje biti omiljen u 2022. godini je minimalizam, a očekujte da ćete u interijerima viđati sve više uzoraka, tapeta, resica, različitih tekstura, boja i utjecaja različitih stilova.

Vintage namještaj

Ako inkorporirate samo jedan vintage komad u svoj dnevni boravak, on će zasigurno privući pažnju. Čitav interijer ne mora biti prepun antikviteta, ali jedan statement komad podići će svaku prostoriju. A osim toga, kupovina stylish vintage namještaja je i način za očuvanje prirode. Unikatni detalji, pa čak i oštećenja, čine ove komade jedinstvenima čime će i vaš interijer dobiti i neku novu dozu šarma. Među najpopularnijim komadima svakako je zaobljen namještaj poput Noguchi stolića, Mario Bellini Camaleonda sofe ili, pak, Pierre Paulin Groovy fotelje.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Pinterest

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0