Kultna sofa iz 70-ih koju stalno viđate na Instagramu ponovno se proizvodi!

U interijerima se u posljednje vrijeme najviše cijeni estetika 70-ih pogotovo kad su u pitanju sofe i fotelje. Nakon što su društvene mreže preplavile fotografije sofe Togo brenda Ligne Roset te fotelje Groovy Chair dizajnera Pierrea Paulina, još je jedan kultni komad došao u fokus. Riječ je o sofi koja je dizajn Marija Bellinija, a koja nosi naziv Camaleonda.

Talijanski dizajner i arhitekt kreirao je ovaj komad u 70-ima te je bila uvrštena u 1972. godine u izložbu dizajna Museum of Modern Art uz druge klasike kao što je ogledalo Ultrafragola dizajnera Ettorea Sottsassa. To je, svakako, odredilo ovu sofu koja se, bez obzira na popularnost, ipak prestala proizvoditi. No, prošle godine, 50 godina od njezinog nastanka, Bellini i proizvođač namještaja B&B Italia odlučili su vratiti u proizvodnju ikonični komad namještaja na oduševljenje svih ljubitelja dizajna koji su sve do sad svoje primjerke nabavljali u vintage dućanima. Camaleonda sofu u svojem domu imaju influencerice Aimee Song,  Athena Calderone, Pernille Teisbaek i Chrissy Teigen, a čar se, između ostalog, krije i u tome što je riječ o modularnoj sofi s modulima dimenzija 90×90 centimetara.

Zbog te se mogućnosti Camaleonda može uklopiti u interijere različitih kvadratura te se u potpunosti može prilagoditi prostoru u kojem se nalazi. Ono po čemu se posebno ističe ova sofa, osim po zaobljenim linijama koje čine jedinstven izgled ovog komada, je i inovativan sustav kukica i ringova kojeg je Bellini osmislio 1970. godine. Karakterističan geometrijski capitonné dizajn koji se doima kao da je sofa prošivena ostao je nepromijenjen, a najveća prednost je da se uz pomoć kukica i ringova svakodnevno može mijenjati izgled i raspored sofe u prostoriji koju krasi.

Ovisno o tome kakav vam je dan, za što koristite sofu ili stižu li vam možda gosti Camaleondu se može mijenjati što je pravi luksuz – svoj životni prostor možete u trenu transformirati! Upravo je ta mogućnost najdraže svojstvo komada koje ističe sam dizajner: “Od svih komada koje sam kreirao, Camaleondu smatram najboljim kad je u pitanju sloboda. Postoji nebrojeno mnogo mogućnosti konfiguracije ove sofe”, ističe Bellini.

Kako bi kultni dizajn iz 70-ih ipak zadovoljavao suvremene potrebe punjenje je unaprijeđeno pa je suvremena verzija udobnija od originalne. Postignut je gotovo magičan balans između pomalo rigorozne geometrije uzorka koji krasi sofu te zaobljenih linija, a popularna sofa je dostupna u svim tekstilnim materijalima i koži iz kolekcije brenda B&B Italia. Iznimno tražen, ali i dalje unikatan komad kojeg možete svakodnevno mijenjati i učiniti samo svojim, čini se kao savršen ulov za sve one koji vole slobodu, dinamičnost i promjene.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0