Male tajne njegovane kože zimi

Živa se u termometru približila nuli, a koža nam je počela davati znakove da joj je potrebna dodatna njega. Imati suhu, crvenu i ispucalu kožu koja se ljušti nikome nije cilj, pa smo se potrudili pronaći najbolje načine kako da je zadržite nahranjenom, mekanom, svježom i zdravom.

Kombinacija suhog, toplog zraka i nedostatka vlažnosti, kožu čini dehidriranom i osjetljivom. Kako biamo vam pomogli i olakšali rutinu njege u ovom zimskom razdoblju, u nastavku pročitajte nekoliko savjeta za postizanje lijepog tena i zdrave kože.

 • Ne perite lice dva puta toplom vodom koja isušuje kožu. Ako su vam potrebna dva čišćenja, neka jedno bude uljem ili balzamom. Topla voda jako isušuje kožu.
 • Kao što nosimo više slojeva odjeće, tako bi i zimi trebali njegovati praksu slojevitosti proizvoda koje nanosimo. Uvedite ulje u svoju beauty rutinu, između hijaluronskog seruma i hidratantne kreme.  Ako ga ne želite ostaviti na koži preko noći, možete ga aplicirati na lice za vrijeme tuširanja ili spa trenutaka u svojoj kupaonici, pa ga zatim očistiti s lica i odmah namazati kremu.
 • Kako koža oko očiju i usana ne proizvodi dovoljno ulja, upravo se ovaj dio lica najprije osuši. Koristite serum za područje oko očiju te balzam za usne kako bi se stvorio zaštitni film koji će zaštititi kožu.

Umirujuća krema za područje oko očiju 

 • Pojačajte uporabu maski za lice pa je koristite svaki drugi ili treći dan.
 • Započnite s korištenje seruma ili kreme s vitaminom C.  Ovaj vitamin potiče proizvodnju kolagena i stanične izmjene što je zimi posebno bitno.

 

Olival Vitaminska krema C

 • Koristite nježne eksfolijatore koji će ukloniti mrtve stanice i suhi sloj kože s lica te kožu pripremiti na pojačanu hidrataciju.
 • Mineralna ulja i agresivniji kemijski pilinzi nisu vam prijatelj u ovom godišnjem dobu jer agresivno djeluju na zaštitni sloj kože, a samim time i na gubitak vode, što si u hladnim danima ne možemo dopustiti.
 • Svaki dodani miris u gelovima za tuširanje, sapunima i kremama dodatno isušuje kožu. Isprobajte proizvode bez mirisa.

 

XeraCalm AD relipidirajuće ulje ulje za čišćenje

 • U svoju beauty rutinu ukomponirajte ceramide. Ceramidi su ključni element u stvaranju prirodne barijere kože, a samim time povećavaju i otpornost kože.
 • Niacinamid je također odličan saveznik u jačanju i popravljanju barijere kože koji joj daje zdravi sjaj i mladenački izgled.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 

 • Kako ljeti, zbog izloženosti sunčevim zrakama ne koristimo retinol, sada je pravo vrijeme da ga dodamo u beauty rutinu. Retinol će pomoći ublažiti neke od znakova starenja kože koje je ljeto ostavilo iza sebe, a kako bi koži pružili najbolju njegu, vrlo je bitno je da je dobro tretirate serumom i kremom nakon nanošenja retinola.
 • Koristite prirodne, mekane materijale odjeće, a ne sintetiku, koja neće iritirati kožu. Zašto cijelu zimu, ne biste spavali u svili?
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0