5 razloga zašto je svila dobra za zdravlje i ljepotu

Svila je tekstilno vlakno koje je kroz povijest poznato kao fini i vrhunski materijal. U povijesti mode uvijek je predstavljala luksuz i eleganciju, no danas je ne cijenimo kao trgovačko dobro ili, tek, materijal u svijetu mode. Danas nam je svila postala značajna za ljepotu i zdravlje te svakodnevno korištenje. Za bolji san, ljepši izgled lica, kontroliranje stanja kože, a Afroamerikanke je koriste i kao trik za savršen izgled afro-lokni.

U nastavku vam donosimo pet razloga zašto je svila dobra za zdravlje i ljepotu.

  1. ORGANSKI MATERIJAL NETRETIRAN KEMIKALIJAMA

Ovaj benefit svile vežemo uz samu proizvodnju. Svilena vlakna proizvode dudovi svilci. Dudov svilac hrani se lišćem dudova drveća. Oni su danas izumrli u divljini, ali se uzgajaju u velikim brojevima za svilarstvo. Nisu izloženi predatorima i čuvaju se u idealnim uvjetima. Samim time izloženost štetnim kemikalijama je nulta. Mnogobrojne tkanine u nastajanju tretirane su pesticidima, herbicidima i slično.

Svakako je primamljivije spavati u posteljini kvalitetne tkanine kojoj se zna porijeklo, a ovome bi se mogli obradovati svi oni s izrazito osjetljivom kožom, kao i oni koji jednostavno nisu ljubitelji sintetičkih materijala.

  1. ANTIALERGIJSKA SVOJSTVA

U vremenu pandemije, maske su obavezne. Proteklih su se mjeseci gotovo svi susreli s nekim novim nepravilnostima na licu, a neki su upali i u borbu s teškim aknama. Razmislite o tome da medicinske i pamučne maske zamijenite za one svilene. Pitate se je li vrijedno? Svila posjeduje prirodna vlakna koja su antialergijska. Time je otpornija na grinje, prljavštinu i druge alergene koji mogu igrati veliku ulogu stvaranju problema na vašoj koži. Neka svilena maska bude vaš pomagač, uz pravilnu rutinu njege lica.

Brend Slip poznat je po jastučnicama, maskama, gumicama za kosu i turbanima od svile
  1. ODRŽAVANJE PH VRIJEDNOSTI KOŽE

Ovaj benefit svile također je vezan za kožu lica. Svila pomaže pri održavanju prirodne vlažnosti lica. Odnosno, svila bolje čuva hidratiziranost kože time što ne upija vlagu kao pamuk. Svi znamo da je održavanje pravilne pH vrijednosti kože jedan od ključnih koraka u dnevnoj rutini njege lice pa je lijepo znati da odabir pravih materijala pomaže upravo pri tome.

  1. ČUVANJE KOSE OD VEĆIH OŠTEĆENJA
Brend Bask in Silk

Ako imate kovrče, sigurno ste do sada čuli kako svila dobro djeluje na definiciju i volumen vaših uvojaka. U biti, svila je pogodna za sve tipove kose. Ako želite sačuvati frizuru koju ste stilizirali dan prije, dovoljna bi bila svilena jastučnica ili svilena kapa, turban ili marama s kojom ćete prespavati noć. Uz pomoć ovog trika ćete se ujutro probuditi sa svježom frizurom i spremni za novi dan. Glatka površina svile smanjuje trenje i tako pogoduje kosi čime ne dolazi do velikih oštećenja.

  1. DUGOTRAJNOST MATERIJALA I LAKOĆA ODRŽAVANJA

Tekstura svile utječe na njezinu trajnost. Ukoliko pratite upute za pravilno pranje svilenih jastučnica, posteljine, maski i ostalog, njihova trajnost je duža od, primjerice, onih pamučnih.  Trajnost tkanina je važna, kako odjeće koju nosimo – tako i svega što nas okružuje u domovima. Jednako tako ostajemo nježni prema prirodi brinući se o trajnosti prirodnih materijala.

Ukoliko ste motivirani okrenuti se korištenju svile u svojim malim dnevnim ritualima, pronašli smo regionalni brend koji je inspiriran svilom i njenim blagodatima –  Silkeep. Silkeep je kreiran u susjednoj Srbiji, a proizvode dostavljaju i u Hrvatsku.  Oni koriste najfiniju mulberry svilu, a njihovi proizvodi su personalizirani. Također, u ponudi možete pronaći maske, schrunchie gumice za kosu i cijele setove posteljina. Boje su prikladne finoj svili: baby ružičasta te bijela, a odnedavno i crna. Više informacija pronađite na službenoj stranici brenda.

Piše Ana Ageljić.

Fotografije: @slipsilkpillowcase

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0