10 savjeta za zimsku beauty rutinu

Kako se godišnja doma mijenjaju, tako se i naše tijelo prilagođava promjenama, a zimi nam je posebno potrebna dodatna njega. Kako bi i zimi njegovali kožu lica, kosu i tijelo, donosimo savjete koji će vas zaštititi od hladnoće i održati vanjski i unutarnji sjaj!

Hidratacija kože lica

Od hladnoće koža lica može postati suha, neravna i često dolazi do pojave crvenila. Uz hidratizirajući toner i bogatu hidratantnu kremu s dodatkom hijalurona u jutarnjoj i večernjoj rutini pobrinite se da do toga ne dođe. Provjerite koje su najbolje hidratantne kreme za vaš budžet i tip kože i ne preskačite ovaj korak u njezi!

Koristite SPF

UV zrake su prisutne cijele godine pa je potrebno kožu štititi od sunca svaki put kad smo mu izloženi, u bilo koje godišnje doba, a ne samo ljeti. SPF je važan korak beauty rutine, potrebno ga je nositi svakoga dana, bez iznimke i opravdanja, a možete birati između mineralnog i kemijskog SPF-a. 

Vitamin D

Vitamin D kao suplement posebno je važno uzimati u zimskom periodu upravo zbog nedostatka sunca i činjenice da manje vremena provodimo vani. Ovaj je vitamin neophodan za opće zdravlje organizma i wellbeing, a utječe na imunitet, snagu mišića, hormonalni balans, energiju, raspoloženje i donosi brojne druge benefite.

Suho četkanje

Suho četkanje tijela i lica jedan je od detox tretmana koji je apsolutni must have u zimskim mjesecima. Koža, kao naš najveći organ, uz njegu zahtijeva i dodatne aktivnosti. Četkanjem suhe kože, osim što uklanjate mrtve stanice, pozitivno djelujete i na cirkulaciju, učvršćujete tonus kože, smanjujete (pojavu i postojeći) celulit, pozitivno djelujete na limfni sistem te ujednačavate kožu i dajete joj zdravi prirodni sjaj.

Balzami za usne

Čak i ako balzam za usne ne koristite kroz cijelu godinu, zimi je on neophodan zbog niskih temperatura i izlaganja vjetru. Usne gube vlagu tijekom noći pa time mogu i sitne borice koje imate oko usana postati izraženije. A sve to može spasiti kvalitetan, hranjivi balzam koji će hidratizirati usne ili maska za njegu usana.

Hidratantna krema za ruke

Suhe ruke zimi su normalna pojava. Hidratantna krema za ruke jedan je od glavnih beauty proizvoda u zimskim mjesecima koji nosimo u torbici, držimo na radnom stolu ili noćnom ormariću, a važno je nanositi je više puta dnevno. Zapamtite jednu bitnu stvar – kada se radi o količini koju nanosite, manje je više: bolje je koristiti manje kreme, ali je nanositi češće.

Maska za lice

Hladnije vrijeme zahtijeva bogatiju njegu, pogotovo kad je u pitanju lice, koje je izloženo niskim temperaturama i vjetru. Ispucalu i suhu kožu želimo izbjeći pod svaku cijenu, a zato maska za lice postaje svakodnevni dio beauty rutine, čak i onima koji je inače preskaču.

Izbjegavajte vrući tuš

Koliko god nam bilo potrebno zagrijati tijelo nakon hladnoće, toliko je vrući tuš ili kupka kontraproduktivan jer dodatno isušuje kožu. Pokušajte se tuširati mlakom vodom i obavezno nanijeti maslac za tijelo ili hidratantnu kremu nakon tuširanja.

Pijte puno vode

Znamo da je voda esencijalna u svako godišnje doba, no zimi ima posebnu vrijednost. Mnogi ljudi zaborave piti vodu kada je vani hladno. Zimi koža ne može dobro zadržati vlagu, a unošenjem dovoljne količine vode pomažemo nadoknaditi dio te hidratacije.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0