Kada kažemo detox, većina ljudi misli kako se radi o nekoj vrsti dijete, izbacivanju toksina kroz razno razne sokove i slično. Iako su to odlični načini, i svakako savjetujemo da ih provodite, ovog puta govorimo o detoxu kože na nešto drugačiji način – o “dry brushingu” ili četkanju suhe kože četkama.

Ova metoda poznata je već duže vrijeme no s dolaskom lijepog vremena, nakon duge zime koja usprkos njezi uvijek ostavi posljedice na našem tijelu, savjetujemo da počnete s ovim mini wellness tretmanom koji možete raditi kod kuće već danas.

Koža, kao naš najveći organ, uz njegu zahtijeva i dodatne popratne aktivnosti. Četkanjem suhe kože četkama, osim što s kože mičete mrtve stanice, pozitivno djelujete i na cirkulaciju, učvršćujete tonus kože, smanjujete pojavu i već postojeći celulit, pozitivno djelujete na limfni sistem, te ujednačavate kožu i dajete joj zdravi prirodni sjaj.

Ono što ovo isto “četkanje” tijela zahtijeva je pomicanje u određenom smjeru, kvalitetnu četku te ponavljanje postupka svakoga dana.  Stoga vam dodnosimo nekoliko savjeta kako to raditi na svakodnevnoj bazi.

  1. Radite to svaki dan, preprouča se i dva puta dnevno, ujutro i navečer.
  2. Kožu tretirajte kada je suha, te nakon toga odite pod tuš. Tuširanje završite s tri izmjene tople i hladne vode.
  3. Poslije tuširanja, kožu dodatno njegujte prirodnim uljima.
  4. Pokreti neka vam idu u smjeru srca. Počnite od nogu. Povlačite četku od stopala prema koljenu, koljena prema preponama i slično. Svaki dio prođite nekoliko puta.
  5. Izbjegavajte osjetljiva područja.
  6. Na području trbuha četkajte kožu kružnim pokretima.
  7. Četka mora biti od mekanih prirodnih dlaka te  ne smije biti pregruba.
  8. Pokreti vam ne smiju biti preblagi, ali niti prečvrsti. Vaša koža ne bi smjela biti iziritirana od ovog postupka.
  9.  Četke održavajte i čistite regularno (barem 2-3 puta tjedno).

Photo31

Četke koje kupujete mogu biti manje i veće veličine, no svakako moraju biti od prirodnih materijala. U većini prodavaonica možete pronaći i one koje dolaze s nastavkom te vam olakšavaju četkanje kože leđa.

dry-brushing

U nastavku pogledajte tutorial kako pravilno napraviti ovaj jednostavni tretman.