Detox tijela – suho četkanje

Kada se spominje detox, većina ljudi misli kako se radi o nekoj vrsti dijete, izbacivanju toksina kroz razno razne sokove i slično. Iako su to odlični načini – i svakako savjetujemo da ih provodite – ovog puta govorimo o detoxu kože na nešto drugačiji način – o “dry brushingu” ili suhom četkanju kože.

Ova metoda poznata je već duže vrijeme, no popularnost je stekla ove godine zbog toga što se spa većini preselio u vlastitu kupaonicu, a u borbi sa suhom ili ostarjelom kožom te celulitom ostali smo u jednom trenutku bez pomoći stručnjaka. No, to je nešto što nikad ne bismo trebali izbaciti iz svoje beauty rutine, tako da vam savjetujemo da počnete s ovim wellness tretmanom koji možete raditi kod kuće već danas.

Koža, kao naš najveći organ, uz njegu zahtijeva i dodatne aktivnosti. Četkanjem suhe kože četkama, osim što s kože uklanjate mrtve stanice, pozitivno djelujete i na cirkulaciju, učvršćujete tonus kože, smanjujete (pojavu i postojeći) celulit, pozitivno djelujete na limfni sistem te ujednačavate kožu i dajete joj zdravi prirodni sjaj.

Ono što ovo isto “četkanje” tijela zahtijeva je pomicanje u određenom smjeru, kvalitetnu četku te ponavljanje postupka svakoga dana.  Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako to raditi na svakodnevnoj bazi.

  1. Radite to svaki dan, preporučuje se i dva puta dnevno, ujutro i navečer.
  2. Kožu tretirajte kada je suha te nakon toga odite pod tuš. Tuširanje završite s tri izmjene tople i hladne vode.
  3. Poslije tuširanja, kožu dodatno njegujte prirodnim uljima.
  4. Pokreti neka vam idu u smjeru srca. Počnite od nogu. Povlačite četku od stopala prema koljenu, koljena prema preponama i slično. Svaki dio prođite nekoliko puta.
  5. Izbjegavajte osjetljiva područja.
  6. Na području trbuha četkajte kožu kružnim pokretima.
  7. Četka mora biti od mekanih prirodnih dlaka te  ne smije biti pregruba.
  8. Pokreti vam ne smiju biti preblagi, ali niti prečvrsti. Vaša koža ne bi smjela biti iziritirana od ovog postupka.
  9.  Četke održavajte i čistite regularno, odnosno barem 2 do 3 puta tjedno.

Photo31

Četke koje kupujete mogu biti manje i veće veličine, no svakako moraju biti od prirodnih materijala. U većini prodavaonica možete pronaći i one koje dolaze s nastavkom te vam olakšavaju četkanje kože leđa.

dry-brushing

U nastavku pogledajte tutorial kako pravilno napraviti ovaj jednostavni tretman.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0