Dora Body Studio x MagMe trening u kojem su čvrst core i izdržljivost glavni ciljevi

Nakon pauze za vrijeme blagdana, ponovno su na redu online treninzi pilates flowa Dora Body Studio x MagMe koje je za nas osmislila Dorotea Kraljević, pilates i fitness instruktorica te vlasnica studija. Video treninzi osmišljeni su tako da nam pomognu u cilju postizanja utegnutog tijela te da ojačamo core i imamo bolju posturu, a uz to ćemo se obračunati s negativnim posljedicama sjedilačkog načina života i rada od kuće (čitaj: na kauču) te sagorijevati kalorije. Poanta video treninga je najprije zdravlje, s fokusom na zdravlje leđa, ali i da se kroz pilates flow opustite i osjećate bolje u svojem tijelu, jer ako redovito pratite naše treninge, rezultati su zagarantirani.

“Ovaj trening je nastavak na sve prethodne videe i sve prethodne vježbe, obuhvatit ćemo sve što smo radili do sad. Ako imate kakvih pitanja vezanih uz treninge, na raspolaganju sam – možete mi se obratiti putem Instagram profila Dora Body Studio te putem web stranice odnosno maila. Nadam se da ste vježbali cijeli ovaj period s nama jer kreće ozbiljan trening” poručila je prije Kraljević.

Do sad smo smo naučili pravilno izvoditi vježbe, što primjenjujemo u svakom treningu, radili smo na jačanju corea te gluteusima, posvetili se izdržljivosti i tricepsu, a danas ćemo povećati broj ponavljanja vježbi te dodatno raditi na čvrstoći trupa te jakosti. Isto tako ovaj, šesti po redu pilates flow trening možete ponoviti u dva kruga pa odraditi vježbanje u trajanju od 25 minuta.

Dorotea Kraljević

Za početak, počinjemo sa zagrijavanjem te radimo pet krugova s rukama prema natrag i naprijed. Zatim prelazimo u već dobro poznate pozicije, ako redovito vježbate s nama: vrijeme je za hip hinch te downer dog, pozicije koje smo ranije naučili te koje primijenjujemo u svakom treningu.

Intenzitet potom pojačavamo kroz čučnjeve te nakon serije od pet ponavljanja prelazimo na brojku 10, odnosno slijedi 10 ponavljanja svake vježbe. Zatim slijedi plankovi uz pomoć kojih gradimo čvrst core i izdržljivost, a prilikom izvođenja svih vježbi treba obratiti pozornost na poziciju kralježnice – ona mora biti neutralna. Slijede iskoraci te visoki plankovi i do s jednim novitetom – prilikom izvođenja rukom ćete dodirivati prsa. Ova posljednja vježba je nova stoga je bitno naglasiti da pripazite na to da trup držite čvrsto, kao i zdjelicu.

Idući, sedmi pilates flow trening je na rasporedu u utorak 12.01u 18 sati na portalu MagMe.

Fotografije: Denis Butorac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0