Dora Body Studio x MagMe Pilates Flow trening za jačanje corea

Udružili smo snage s pilates i fitness instruktoricom Doroteom Kraljević, vlasnicom zagrebačkog Dora Body Studija, koja će nam kroz 12 video treninga pomoći u cilju da utegnemo tijelo, ojačamo core i imamo bolju posturu, a uz to ćemo se obračunati s negativnim posljedicama sjedilačkog načina života i rada od kuće (čitaj: na kauču) te treningom i sagorijevati kalorije. Poanta video treninga je najprije zdravlje, s fokusom na zdravlje leđa, ali i da se kroz pilates flow opustite i osjećate bolje u svojem tijelu, jer ako redovito pratite naše treninge, rezultati su zagarantirani.

Svima onima koji se u naše zajedničko vježbanje uključuju tek sad moramo naglasiti da najprije moraju pogledati prvi Dora Body Studio x MagMe video u kojem nas je Kraljević učila kako pravilno izvoditi vježbe jer bez toga nećete moći postići željene rezultate. Nakon toga, savjetujemo da bacite oko i na naš drugi video kako biste lakše pratili treći trening. Naime, u drugom smo utvrdili pozicije naučene u prvom videu i bez prekida smo išli iz vježbe u vježbu, što znači da smo danas spremni za nove pokrete i malo ozbiljniji tempo. Svi oni koji bi uz naše video treninge htjeli i dodatnu tjelovježbu mogu se javiti pilates i fitness instruktorici putem njezine službene stranice jer je, zbog nemogućnosti rada uživo, odlučila voditi online treninge.

Dorotea Kraljević
Dorotea Kraljević

U današnjem ćemo treningu posebice raditi na jačanju corea i ruku te ćemo naučiti novu vježbu – jednonožni downer dog, koju ćemo kombinirati s plankovima. I dalje je bitno paziti na pozicije i samu izvedbu vježbe, a iz plankova ćemo se izdužiti u downer dog te zato moramo paziti na to da nema pomaka u zdjelici i kralježnici.

S obzirom na to da moramo održavati čvrstinu u trupu, trening gađa na core, a jačanju tog dijela tijela pridonose i bočni plankovi te običan plank za stabilizaciju ramenog zgloba i trupa. Osim čvrstog trbuha kroz plankove, radimo i na jačanju ruku. U idućem treningu čeka nas još više iskoraka za aktivaciju unutarnjeg djela bedara te gluteusa te bočni plank na podlaktici, a na rasporedu je u utorak 15. prosinca u 18 sati na portalu MagMe.

Fotografije: Denis Butorac