Ove subote pale se lampice na Zrinjevcu

Advent na Zrinjevcu započet će pravom vizualnom čarolijom – paljenjem tridesetak tisuća lampica kojima je već tradicionalno dekoriran ovaj najljepši i najstariji donjogradski park. Ne propustite doživjeti taj nezaboravan trenutak jer će lampice zasjati točno u 19.30 sati, u subotu 26. studenog. Zagrijavanje za paljenje lampica počet će u 19 sati nastupom fantastičnog Bjelovar Big Banda koji će se svojom izvedbom i odabranim prazničnim repertoarom pobrinuti za stvaranje veselog, blagdanskog ozračja koje nas uvodi u najčarobnije doba godine – advent.

Advent na Zrinjevcu bit će uređen u romantičnom, nježnom i elegantnom stilu, a programski garantirati veselu atmosferu svake večeri. Svakoga dana u Glazbenom paviljonu održavat će se čak dva koncerta s početkom u 18 i 20 sati. Na repertoaru je više od osamdeset koncerata raznih glazbenih žanrova – od soula, jazza, funkyja do zborova i bendova koji će izvoditi popularne domaće i strane blagdanske pjesme te održavati čarobno blagdansko ozračje koje privlači domaće i strane posjetitelje svih generacija. Subotnji ciklus «Klasika u podne» idealna je kulisa za opuštenu kavicu ili ručak s nogu s prijateljima, a vraća nas u doba kad je Glazbeni paviljon na Zrinjevcu upravo i stvoren za ovakve vrste koncerata. Novost ovogodišnjeg Adventa su i dječje nedjelje, tijekom kojih će najmlađi moći uživati u predstavama i koncertima u 17 sati. 

Poseban program pripremljen je za blagdane sv. Nikole, sv. Lucije i sam Badnjak. I naravno, kao i proteklih godina, na Zrinjevcu ćete moći dočekati Novu godinu uz nastupe bendova koji jamče dobru atmosferu te blagdansku ponudu hrane i pića. Novogodišnji koncert valcera i polki, koji će se izvesti 1. siječnja u 17 sati, bit će posebna glazbena poslastica nakon burne novogodišnje noći.

Tijekom Adventa na Zrinjevcu će se moći uživati u bogatoj gourmet ponudi s naglaskom na kvalitetne namirnice i zagrebačke specijalitete, poput pohanog piceka, purice ili patke s mlincima, zapečenih štrukli, sarme ili kobasica s hrenom. Miris najfinijih fritula nastavit će sa Zrinjevca golicati nosnice «slatkoljubaca». Bogata ponuda toplih, mirisnih napitaka, neodoljive note cimeta, klinčića i naranči donosit će onaj željeni osjećaj dobrog raspoloženja, bezbrižnosti, smijeha i blagdanskog užitka.

U alejama, između stoljetnih platana, domaći obrtnici i umjetnici ponudit će ručno rađene, autohtone suvenire, dekoracije, nakit, igračke, proizvode poput vina, meda ili prirodne kozmetike. Oni će voditi i radionice za djecu kako bi ih educirali o svom zanatu te potaknuli da djeca svojim rukama izrade maštovite kreacije – kuglice, krpene lutkice, ukrase, ali i nauče neke korisne informacije, primjerice, kako se radi med.

Za brojne posjetitelje iz Hrvatske i inozemstva koji će tijekom Adventa posjetiti Zagreb, ali i za građane koji žele naučiti više o svom gradu, subotama ujutro će u parku biti organizirani vođeni obilasci Zrinjevca. Profesionalni će vodič pričati štiklece o parku, zgradama koje ga okružuju, o velikanima čije biste krase južni ulaz u park. Obilazak će biti organiziran u grupama od po petnaest ljudi, trajat će oko četrdeset minuta, bit će besplatan, a prijave za obilaske će se slati mailom.  

Detaljan program Adventa na Zrinjevcu bit će dostupan od 26. studenog na mrežnoj stranici www.adventzrinjevac.hr te na društvenim mrežama.

Radno vrijeme Adventa na Zrinjevcu:

Ponedjeljak do četvrtak od 12.00 do 23.00 sata

Petak od 12.00 do 24.00 sata

Subota i nedjelja od 10.00 do 24.00 sata

Radno vrijeme blagdanima je: 

Badnjak od 10.00 do 17.00 sati

Božić od 17.00 do 24.00 sata

Stara godina od 10.00 do 02.00 sata

Nova godina od 17.00 do 23.00 sata

Na propustite doživjeti čaroliju najljepšeg donjogradskog parka u svečarskom ruhu te uživati u malim trenucima profinjenog blagdanskog ozračja koje Advent na Zrinjevcu već godinama poklanja Zagrebu.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0