Obitelj Mamić, ponosni Rolex partner već 40 godina, predstavila je danas u Zagrebu najnovije modele Rolex satova, koji su svoju premijeru imali na Baselworldu, svjetskom sajmu satova i nakita koji se svake godine održava u Baselu u Švicarskoj. U novoj kolekciji, dostupnoj u butiku Mamić 1970 nalazi se ukupno 52 Rolex modela, od kojih posebno valja istaknuti modele GMT-Master II, Datejust, Deepsea, Day-Date i Yacht-Master.

Prilikom predstavljanja nove kolekcije, Lucija Mamić je izjavila:

„Izrazito smo ponosni što je Mamić 1970 partner Rolexa već 40 godina i što nam je ustupljena ova posebna izložbena kolekcija koja tek počinje s isporukom u nadolazećem periodu. Kolekcija koja broji čak 52 modela zadovoljit će i najveće poznavatelje i zaljubljenike u satove.“

GMT-Master IIZvijezda ovogodišnje Rolex kolekcije zasigurno je model GMT-Master II u čeliku. Ovaj poznati sportski model po prvi put je predstavljen s prstenom s dvobojnim gradacijskim keramičkim Cerachrom umetkom u crvenoj i plavoj boji na GMT-Master II modelu u čeliku te na Jubilee narukvici. Ono što je važno istaknuti za ovaj novitet je i potpuno novi Rolex mehanizam kalibra 3285.
GMT-Master II su modeli poznati kao kozmopolitski satovi jer omogućavaju istodobno praćenje više vremenskih zona, zahvaljujući svom dvosmjerno rotirajućem prstenu. Osim modela u čeliku, novost su i modeli u kombinaciji čelika i Everose zlata te modeli u potpunosti u Everose zlatu.

DatejustOve godine noviteti Oyster Perpetual Datejust kolekcije čine redizajnirani modeli promjera kućišta 36 mm i 31 mm. Predstavljeni su s Rolex mehanizmima nove generacije te uz niz različitih brojčanika. Model veličine 31 mm istaknut je u kombinaciji u 18-karatnom Everose zlatu, što je posebna Rolex legura roza zlata.

Dolazi optočen dijamantima koji su prisutni i na brojčaniku s leptirićima od sedefa.
Istaknut je model iste veličine i u žutom zlatu u kombinaciji s dijamantnim prstenom te malachite brojčanikom. Predstavljeni su i novi modeli veličine 36 mm u kombinacijama čelika i žutog ili Everose zlata.

Datejust modeli poznati su po svojoj bezvremenskoj eleganciji te predstavljaju karakteristične Rolex modele satova. Ova kolekcija poznata je kao najraznovrsnija jer nudi širok izbor brojčanika, a model se može maksimalno prilagoditi željama vlasnika, izborom veličine, materijala, tipa narukvice, kao i prstena.

DeepseaRolex Deepsea još je jedan istaknuti sportski novitet sata, koji od sad ima poznati Rolex mehanizam 3235, oličje suvremene Rolex tehnologije. Novi model dolazi s redizajniranim kućištem već dobro poznate veličine 44 mm te širom Oyster narukvicom i kopčom. Ovaj model, promjera kućišta 44 mm poznati je Rolex ronilački sat, vodootporan do dubine od čak 3.900 m. Dostupan je u kombinaciji s crnim ili plavo-crnim brojčanikom, nazvanim D-Blue simbolizirajući plavetnilo mora i crninu dubina.

Day-DatePredstavljen je i Rolex Day-Date 40 u 18-karatnom bijelom zlatu s novim brojčanikom od meteorita s 10 dijamanata. Day-Date je prvi sat na svijetu s prikazom datuma i punog naziva dana u tjednu. Ispis dana u tjednu dostupan je na čak 26 jezika.
Day-Date model najprestižniji je i najekskluzivniji sat iz Rolex kolekcije i oduvijek je predstavljao vrhunac Rolex umjetnost u izradi satova. Dostupan je isključivo u plemenitim metalima, 18-karatnom bijelom, žutom ili Everose zlatu te u platini.

Yacht-Master

Model Yacht-Master u Everose zlatu s Oysterflex narukvicom istaknut je s novim blistavim brojčanikom, u potpunosti optočenim dijamantima. Elegantan, sportski i cijenjen, Rolex Yacht-Master slavni je nautički sat koji predstavlja povlaštenu vezu Rolexa i svijeta plovidbe još od davnih 1950.-ih godina. Dostupan je u veličini od 40 mm te u manjoj veličini od 37 mm.

Novu kolekciju Rolex satova možete istražiti u butiku Mamić 1970, u centru Zagreba u ulici Frane Petrića 7.