Čičoka

Noel predstavio novi degustacijski meni za jesen

Simboličnog naziva “Forest Stroll”, chef Bruno Vokal je novi, jesensko-zimski degustacijski meni zagrebačkog restorana Noel osmislio nadahnut moćnom paletom okusa i mirisa jesenske šume. Aromatične gljive, nježne teksture bundeva i kestena, delikatne arome peradi, razigrani okusi jesenskog voća i začina, usklađeni u čak dvadeset i četiri skladna jela, provest će vas čarobnom šumom s Noel potpisom.

Chef Bruno Vokal

Jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom predstavio je bogati, luksuzni meni sadrži čak dvadeset i četiri pažljivo promišljena, skladno komponirana i kreativno poslužena jela s potpisom chefa Brune Vokala koji je inspiraciju pronašao u bogatstvu mirisa i okusa čarobne, jesenske šume. 

“Iskopaj svoj tartuf”

“Otvaramo meni s pravim okusima šume i pomaknutim formama – gost sam iz zdjelice sa zemljom, koju simulira naš raženi kruh, traži i ‘kopa’ tartuf u tekućoj formi te time doslovno ulazi u srce zemlje, tj. šume. Zatim upoznaje ptice – perad, kestenje, bundeve, šumsko voće, jabuke sljubljene uz začine koji svakom jelu daju jednu potpuno novu dimenziju”, objašnjava chef Vokal.

Štrukli

Novi meni pomiče kreativne granice posluživanja hrane i dolazi na unikatnom, ručno rađenom posuđu od organski bojane keramike, kojeg su za posebne zalogaje dizajnirale vrsne umjetnice – Lahor Ceramics, domaća umjetnica i art terapeutkinja, Vesna Matić i armenska keramičarka, Alina Gishyan. Posebno se ističu keramičke ruke, u kojima dolaze dva važna slijeda, a koje predstavljaju nesebično dijeljenje ideja, kvalitete i vrhunskog iskustva Noel tima s gostima. Predivna keramička pera za slijed simboličnog naziva “Green Feather” (op.a. Zeleno pero), dizajnirao je Tebi studio, tj. umjetnica Zrinka Rogoznica. Ovakvim spajanjem umjetnosti, koncepta visoke kuhinje i namirnica koje se koriste u pripremi hrane cilj je probuditi sva osjetila i izazvati zaokruženi doživljaj užitka, ali i potvrditi novu paradigmu umjetnosti – umjetnost se ne promatra, ona se živi kroz sve sfere života.

Kombucha bijeli čaj i mandarina

I ponuda koktela, odnosno pairing pića uz ovaj degustacijski meni, pažljivo je osmišljen. Tako na početku svake večere gost može odabrati jedan od sezonskih koktela, poput The Voice of Rooster, Smokey Feather, Sizzy Forest, Midnight Stroll i The Artist, a tijekom same večere poslužit ćemo neke od naših osvježavajućih napitaka “s potpisom”, poput kombuche od bijelog čaja i mandarine ili pića od kruha koje se zove kvas.

Karlo Ferenčak

Ipak, pravo iznenađenje krije se u dva mala koktela koji dijele večeru od deserta. Rain Drop koktel u sferi ima zadatak očistiti sve okusne pupoljke te ih otvoriti za slatko iskustvo koje slijedi već u sljedećem koktelu  simboličnog naziva “Childhood Memory” u obliku omiljene kockice poslužene na keramičkom dlanu. U njemu donosimo presjek svih omiljenih okusa djetinjstva koji bude zadovoljstvo i ugodu» zaključuje bar manager Karlo Ferenčak.

Terina od bundeve

Za dvadeset i četiri jela podijeljena u pet cjelina potrebno je oko tri i pol sata vremena, a Noel tim će vam tijekom večeri pripremiti dodatno olfaktivno, glazbeno i vizualno iznenađenje kojim će se upotpuniti doživljaj šumske, ali i fine dining čarolije.

Krafna s peradi i kestenima
Zeleno Pero
Patka
Pijetao

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0