Biftek je novo jelo u Marketu

Na novom meniju bistroa Market kriju se klasici, ali i laganija jela idealna za vruće dane

Zagrebački bistro Market jedno je od omiljenih mjesta za ukusan i brzi ručak ili, pak, večeru uz koktele u centru Zagreba. Pandemiji unatoč, krajem prošle godine otvoren je i Market 2, veći prostor u novom it kvartu u gradu koji se stvorio oko Martićeve ulice. Market 2 smješten je u Tomašićevoj, a s obzirom na prostranost prostora naspram onog u Gundulićevoj postao je i mjesto za večernje izlaske uz koktele ili za druženja na vinskim večerima.

Rižoto s kozicama, mladim špinatom i lavandom

“Prostor, lokacija i gosti Marketa 2 diktiraju više restoranski pristup jelovniku. Tako da smo u ponudu uvrstili nova predjela, ali i neke restoranske klasike kao što su to beef tartare i biftek”, rekao nam je Fran Ćurković prilikom predstavljanja novog, ljetnog menija.

Beef tartare s domaćim kruhom

Tema klasika nastavlja se s goveđom juhom s domaćom tjesteninom i mrkvicama na meniju, dok je krema juha od pečenih raajčia idealna za ljetne dane i dozu osvježenja. Među toplim predjelima u ponudi su jednoj mesno i jedno riblje jelo. Ranije spomenuti beef tartare s domaćim tostiranim kruhom je klasik koji se u Marketu ističe svjžinom i kvalitetom mesa koje nabavljaju na Dolcu u mesnici Zagorac, dok su drugo predjelo bruschette s kozicama, domaćom rajčicom i salatom. Na domaćem prepečenom kruhu servirane su grilane kozice sa zapečenim rajčicama, a uz to se poslužuje svježa salata s marelicama.

Bruschette s kozicama

Među glavnim jelima na meniju ističu se grilana pileća prsa s bulgur salatom i kremom od pečenih paprika. “Grilana piletina kupljena na Dolcu uz bulgur salatu sa sezonskim povrćem i pireom od pečenih paprika je jelo koje je zdravo i ukusno te ga možete jesti svaki dan. Market2 na svakom meniju nudi nešto vegansko, tako na ovom meniju nudimo Market Vegan Samosu sa salatom i umakom. Naša verzija samose koju radimo tako da sa slanutkom, lećom i raznim povrćem napunimo lepinju i to ispečemo u pećnici. Vrlo ukusno jelo koje će se svidjeti svima, i onima koji nisu vegani”, izjavio je Ćurković.

Market veganske samose

Ljeti nam više pašu laganija jela, a Market se proslavio svojim rižotima pa je naš favorit s ovog novog, ljetnog menija rižoto s kozicama, mladim špinatom i lavandom. Lagan i svjež rižoto s velikim kozicama, mladim špinatom i blagom notom lavande izvrsna je opcija koju bismo na meniju voljeli vidjeti čitave godine.

Grilana piletina s bulgur salatom

Domaći njoki s junećim raguom već su postali klasik u Marketu, pa se kuhinja ovog puta poigrala s dodacima. “Ovaj put na njoke s junećim raguom dodajemo nešto neočekivano, no sastojak zaista odlično osvježava jelo. Ako želite saznati o čemu se radi, posjetite nas u Tomašićevoj 6”, tajnovit je bio Ćurković.

Juneći ragu s domaćim njokima

O kojem god meniju riječ, svakog dana ponuda jela u Marketu uvelike ovisi i o ponudi na tržnici Dolac tog jutra. Na ljetnom meniju možete pronaći file bijele ribe s pireom od mrkve, sotiranom brokulom i listićima badema, a ovisno o ponudi na tržnici riječ je o hami, orad ili brancinu. Pire od mrkve dodaje elemant slatkoće, sotirana brokula daje svježinu i tostirani bademi sve zaokružuju svojom hrskavom teksturom.

Marketov biftek

“Nakon mnogo upita da na meniju imamo mesni klasik, napokon smo u ponudu uvrstili biftek. Beefsteak s grilanim povrćem i krumpirićima je klasik koji radimo bez greške. Meso kupujemo u mesnici Zagorec na Dolcu gdje je svo meso hrvatskog podrijetla. Meso se zatim paca u posebnoj marinadi, dok krumpiriće prvo kuhamo pa zatim dva puta pržimo za onaj ekstra hrskavi moment, dok grilano povrće mijenjamo prema ponudi na Dolcu”, istaknuo je Ćurković.

Lemon curd

Restoranska ponuda ne bi bila potpuna da se na njoj ne nalaze barem dva deserta. Lemon curd s crumbleom od čokolade i ganachom od šumskog voća odiše svježinom i kreativnim kombinacijama okusa, a riječ je o gustoj kremi od limuna sa “zemljom” od čokolade i kremom od šumskog voća. Semifreddo od lješnjaka i karamele s bobičastim voćem je druga slatka kreacija koja se nalazi na ljetnom meniju, a koja je izrađena od domaćih lješnjaka te se u njega dodaje malo Antique Pelinkovca, taman onoliko da se ne osjeti ako ne znate, kako nam otkrivaju iz kuhinje.

File bijele ribe s pireom od mrkve i brokulom

Velika novost za Market2 su i degustacijski meniji dostupni subotom po vrlo prihvatljivoj cijeni obzirom na namirnice koje koriste. Ljetni degustacijski meni se sastoji od tri slijeda, dostupan je samo subotom po cijeni od 150 kuna po osobi, a na meniju su riblja i mesna verzija. Na ribljem degustacijskom meniju nalaze se rižoto s kozicama, mladim špinatom i lavandom, file bijele ribe s pireom od mrkve i sotiranom brokulom s listićima badema te krema od limuna s crumbleom od čokolade i ganacheom od malina, dok se na mesnom nalaze beef tartare s domaćim prepečenim kruhom i maslacem, omaći njoki s junećim raguom i semifreddo od lješnjaka i karamele s bobičastim voćem. Odlična opcija za subotnji ručak u gradu!

Semifreddo od lješnjaka

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Ivan Ojdanić (Wolt)

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0