Market2 – novo mjesto za uživanje u gurmanskim delicijama i druženju

Krajem godine, kvart oko Martićeve koji je postao novi “centar” Zagreba dobio je pojačanje – otvoren je Market2, druga lokacija popularnog zagrebačkog bistroa. Kako nam kažu iz Marketa, do otvaranja novog Market2, došlo je iz potrebe da se u potpunosti izraze i ponude zagrebačkoj gastro sceni malo veću verziju Marketa s terasom, idealne veličine. Naime, prostor u Gundulićevoj je malen i uzak i ima svoj šarm, no novi Market ima veći maksimalni kapacitet i terasu, koja se otvara u travanju.

Tomašićeva ulica bila je idealan pothvat za ovo, jer je taj kvart zaista živnuo, a baš je nedostajao jedan bistro. S obzirom na to da im lokacija u Gundulićevoj, pa i dvostruko veća, ponekad ne bi bila dovoljna, jasno je da je ovo bio idealan prostor.

Otvoreni raviol s piletinom

“Od dana kad smo dobili ključeve u ruke do otvorenja je prošlo nekih 45 dana što je bilo iznimno brzo – još uvijek sređujemo neke sitnice, ali uskoro će svaki detalj biti baš onako kako smo zamislili. Iako se Market2 vizualno nadovezuje na prvi, meni će uvijek biti drugačiji u odnosu na Market u Gundulićevoj, no filozofija jela ostaje slična. U Market2, zbog većeg prostora, imat ćemo malo veći broj jela na a la carte meniju. A taj dodatak će biti određene skuplje namirnice poput pačjih prsa ili hobotnice pa će se cijene jel na meniju kretati od 68 do 136 kuna”, rekao je Fran Ćurković, vlasnik bistroa.

Ragu od hobotnice

Uređenje novog prostora potpisuju arhitektice Anita Elez i Jelka Margarita Bogdanić, a njihov rad se oslanja na dizajn Kamelije Gerovac koja je bila glavna dizajnerica pri otvaranju Marketa u Gundulićevoj. Atraktivan rezultat njihova rada već je dobio pregršt pohvala, posebice paravan između niskog i visokog sjedenja koji je dizajnirala i dala izraditi Bogdanić.

Domaći njoki u šugu od junetine

Ideja je razviti Market2 u bistro koji posjećuju obitelji, prijatelji, poslovni partneri i mnogi drugi, u kojem se slave rođendani, diplome, umirovljenja i slično – jer Market u Gundulićevoj nije omogućavao veće grupe ljudi, sada imamo stol za kojim može sjediti i do 16 ljudi. Isto tako, plan je uvesti i brunch subotom te vinske večeri.

Market juha

Chef kuhinje je Doris Kos koja je iskustvo skupljala kao pomoćna kuharica u Gundulićevoj protekle 2 godine. Bila je idealan izbor za Tomašićevu jer je uz glavnog kuhara Gorana Stanisavljevića sudjelovala u stvaranju “Market okusa”. U ponudi će, dakle, biti jela s istim pristupom, a meni će se mijenjati sezonski.

Sarma s buncekom i zapečenim pire krumpirom

Od zimskih jela, jedan od klasika na meniju je sarma s buncekom, no s posebnim twistom – zapečenim pire krumpirom. Uz ranije spomenuta pačja prsa s Pomme Anne krumpirima i salatom od komorača i jabuka i ragu od hobotnice s palentom od slanutka, na meniju se nalazi i steak od cvjetače s hummusom, grilanim radičem, kremom od cvjetače i salatom kao gurmansko vegansko jelo. U ponudi je uvijek i dnevna juha, koja ovisi o namirnicama dostupnima na Dolcu, a to je trenutačno juha od bijelog graha s crumbleom od špeka i bučinih golica.

Pačja prsa

“Poznati smo odličnim rižotima, tako da nastavljamo sa sezonskim rižotom koji je vezan uz ponudu na Dolcu i inspiraciju glavne kuharice Doris Kos. Trenutačno, u ponudi imamo rižoto od pastrnjaka sa špinatom i šipkom. Isto tako, otvoreni raviol s piletinom u šugu s glaziranim mrkvama predstavlja našu modernu interpretaciju pilećeg paprikaša i zasad je to jedno od najprodavanijih jela”, izjavio je Ćurković.

Sezonski rižoto

Favorit su i domaći njoki sa šugom od junetine i chutneyem od jabuka i brusnica te porchetta s pireom od bijelog graha i karameliziranim komoračem – odlična zimska kombinacija u kojoj će ljubitelji mesa uživati. Iako će se i desert mijenjati dnevno, trenutačno je u ponudi onaj najtraženiji, kombinacija čokoladnih trufflea s lješnjakom, kreme od bijele čokolade, crumblea od paprenjaka i bučinog ulja.

“Ponuda pića je u potpunosti moja domena s kojom se volim igrati. Iz ponude bi izdvojio Infused Gin & Tonic s ginom koji sam radim. Tehnički ga dorađujem tako da u već postojeći bazni gin dodajem određene začine koje se infuziraju 30 dana. Uz to, dodajem cijeđenu limetu i tonic. To nam je definitivno bestseller. Ne mogu zaobići ni Negroni Franco & Marconi te sve popularnije piće Skinny Bitch”, otkrio je Ćurković.

Bistro Market je već sada sinonim za kvalitetnu i zanimljivu hranu za relativno pristupačne cijene, a veći prostor na popularnoj lokaciji učinit će ga omiljenim mjestom svih zagrebačkih gurmana.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Karlo Jelić

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0