MagMe Skin Heroes: Elektroliti u beauty proizvodima spas su za lice

Elektroliti za kožu u beauty proizvodima relativno su nova stvar, ali za razliku od brojnih prolaznih trendova, odobrila ih je struka i dokazala njihove blagodati. Istražili smo kako elektroliti za kožu mogu pomoći boljem izgledu lica, zašto ih je dobro imati u vlastitoj kupaonici te u kojim se beauty proizvodima mogu pronaći.

Što su elektroliti?

Jedna od stvari koja se redovito preskače, a koja donosi brojne benefite za kožu lica, a i cijeli organizam je unos vode, i to dvije litre dnevno. Kada tijelo nije optimalno hidrirano i toj se činjenici dodaju korištenje grijanja, klima uređaja ili, općenito, suhi zrak, dolazi do transepidermalnog gubitka vode te koža pati. Upravo tada, vrijeme je za elektrolite!

Elektroliti su minerali koji provode struju kad se pomiješaju s vodom, omogućuju stanicama da generiraju energiju, a uz to reguliraju i razinu vode u tijelu. Među elektrolite se ubrajaju kalcij, magnezij, kalij i natrij, a kada se nalaze u beauty proizvodima nastoje nadopuniti ravnotežu vlage i ojačati barijeru kože. Tehnički gledano, elektroliti se otapaju u tjelesnim tekućinama, stvarajući električni naboj koji pomaže putovima vode u koži da prenose vitalne hidratantne tvari koji koži daju gipki izgled i osjećaj.

Kako djeluju elektroliti u beauty proizvodima?

Iako su elektroliti najkorisniji onima sa suhom kožom, jer joj vraćaju potrebnu hidrataciju, i svi drugi tipovi kože mogu imati koristi od njih. Elektroliti pomažu sastojcima kao što su ceramidi i vitamini da bolje djeluju na kožu. Kalij pomaže u olakšavanju vodenih putova unutar kože kako bi osigurao uravnoteženu hidrataciju, a jača barijeru kože organiziranjem različitih lipida u koži. Magnezij pomaže u stvaranju adenozin trifosfata kojeg stanice koriste kao izvor energije. Ovaj mineral pomaže energizirati kožu, poboljšava hidrataciju te ubrzava proces izmjene stanica. Kalcij djeluje kao ovlaživač za privlačenje i zadržavanje vlage u koži, posebno u njezinim gornjim slojevima, a igra i presudnu ulogu u utjecaju na to kako nastaju nove stanice i kako se kreću od dermisa do epidermisa.

U nastavku smo izdvojili neke proizvode vrijede pažnje na čijoj se listi sastojaka nalaze elektroliti.

Lixirskin Electrogel Cleanser

Otapa šminku i prljavštinu s lica te dubinski čisti pore. Negativno nabijeni Electrogel ™ privlači, hvata i uklanja pozitivno nabijene toksine i nanočestice onečišćenja, teške metale i slobodne radikale te tako pruža koži detoks i sjaj.

Paula’s Choice Water-Infusing Electrolyte Moisturiser

Noćna krema s elektrolitima djeluje na nadoknađivanje sadržaja vode u koži. Odlična je za sve koji imaju suhu ili dehidriranu kožu. Lagane je i osvježavajuće teksture, a kožu čini sjajnom i zdravom. Instantno se upija te ne ostavlja masni trag.

Drunk Elephant F-Balm Electrolyte Waterfacial Mask

Ova hidratantna maska namijenjena je za korištenje tijekom noći. Uz koktel elektrolita, uključuje i vitamin F te masne kiseline koje pojačavaju hidrataciju. Možete očekivati poboljšanu teksturu kože, pojačanu hidrataciju, a imate li problema i s crvenilom lica i to će ublažiti.

BareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF 30

Tonirana krema za lice, osim visokog SPF-a sadrži i elektrolite za pojačanu hidrataciju, a koža će izgledati ujednačeno i zdravo. Dostupna je u 20 nijansi te ima laganu moć prekrivanja. Idealna je za ljetne dane!

La Mer Crème de la Mer Moisturizing Cream

Kultna krema za lice formulirana je s La Merovom čudotvornom kombinacijom magnezija, kalcija i kalija.