MagMe Ekspert: Kako kombinirati zaručničko i vjenčano prstenje?

Usklopu naše Instagram rubrike MagMe Ekspert postavljate nam pitanja na koja ste oduvijek željeti saznati odgovor, a mi ih onda dobivamo i to od stručnjaka s kojima surađujemo kao što su vizažisti, stilisti, fitness instruktori, frizeri, estetski kirurzi, dermatolozi… U novom izdanju ugostili smo Stelu Bužan, stručnjakinju za luksuzan nakit i prodajnu savjetnicu iz butika Mamić 1970

Ova godina proglašena je rekordnom po broju vjenčanja, a uza sve dileme koje buduće mladenke imaju i odabir vjenčanice koji je sam po sebi dovoljno težak, tu je i izbor vjenčanog prstenja. Osim osobnih preferencija, kad je u pitanju boja zlata ili debljina prstena, pojavljuje se pitanje i kombiniranja zaručničkog i vjenčanog prstena te želja za odabirom modela koji neće dosaditi ili će, pak, biti usklađen i sa zaručničkim i s muškim vjenčanim prstenom. Donošenje ove odluke nije mala stvar pa smo vas na Instagramu tražili da nam otkrijte svoje najveće dileme, a odgovore na njih donosimo vam u nastavku, dok video odgovore s nakitom možete pogledati putem našeg Instagram profila.

Q: Zaručnik i ja želimo imati isti vjenčani prsten, a moj zaručnički je obli. Koji prsten preporučujete?

A: Ako želite jednako vjenčano prstenje svakako bismo savjetovali jednostavan i klasičan odabir. Kolekcije koju bismo preporučili su Damiani Noi2 – izrađena je u 18-karatnom žutom, ružičastom ili bijelom zlatu te, u platinastoj verziji, Damiani Per Sempre. Detalj koji čini razliku je skriveni dijamanti s unutarnje strane prstena.

Vjenčano prstenje talijanskog brenda Damiani
Q: Koje su vaše preporuke za vjenčano, a koje za zaručničko prstenje?

A: Na ovo je pitanje jako teško precizno odgovoriti bez prethodne posjete butiku Mamić 1970 kako bismo saznali vaše preferencije kad je nakit u pitanju. Za one koji teže klasičnijem stilu preporučujemo zaručničko prstenje Damiani Luce u kombinaciji s vjenčanim prstenjem iz iste kolekcije.

Za one koji vole odvažnije kreacije preporučujemo kolekciju Chaumet Josephine Aigrette u kojoj svaki zaručnički prsten dolazi s pripadajućim vjenčanim prstenom koji mu savršeno pristaje.

Kolekcija Josephine brenda Chaumet
Q: Mogu li se dijamanti nositi i na zaručničkom i na vjenčanom prstenu?

A: Ovo je jednostavan odgovor – mogu! U butiku Mamić 1970 možete pronaći vjenčano prstenje koje je u potpunosti optočeno dijamantima, kao i ono koje ima samo nekoliko dijamanata na sebi, poput kolekcije Chaumet Bee My Love. Na vama je da isprobate sve verzije i odlučite koja je vaša najdraža varijanta jer se ponekad zna dogoditi da izbor padne na ono što niste mislili da ćete nositi.

Klasik kuće Chaumet – Bee My Love kolekcija
Q: Mogu li se iskombinirati bijelo i žuto zlato za zaručnički i vjenčani prsten?

A: Naravno da mogu! Posljednji trend u svijetu nakita je upravo kombiniranje različitih boja zlata. Preporučili bismo zaručnički prsten od bijelog zlata Damiani Luce u kombinaciji s Messika Gatsby prstenom izrađenom od 18-karatnog ružičastog zlata ili, pak, zaručnički prsten Messika Joy u 18-karatnom žutom zlatu u kombinaciji s jednostavnim Damiani Noi2 prstenom u bijelom zlatu. Sav nakit koji se može kupiti u butiku Mamić napravljen je isključivo od 18-karatnog zlata.

Q: Željela bi nešto dugovječno, a sviđa mi se i trendi prstenje. Kako da odaberem prsten koji mi neće dosaditi?

A: Dijamanti i zlato nikad ne izlaze iz mode, a savjetujemo da odaberete boju zlata koju najviše volite kako vam ne bi dosadila. Ako želite imati kamen u boji, iako je zelena it nijansa sezone te je se može pronaći u ponudi brenda Messika, isti prsten dostupan je i u sedef, odnosno white mother of pearl varijanti koja odolijeva trendovima pa bismo preporučili taj. Ne možete pogriješiti ni s bestsellerima – kolekcijama Messika Move Uno i Chaumet Bee My Love.

Prstenje iz Move Uno kolekcije brenda Messika
Q: Koji su trendovi u vjenčanom prstenju?

A: Najveći trend je definitivno stacking prstenja, odnosno kombiniranje više prstena iz iste kolekcije. Neke kolekcije su stvorene za to, kao što je Bee My Love i Josephine francuskog brenda Chaumet. Kolekcije su kreirane tako da svaki zaručnički prsten ima pripadajući vjenčani prsten ili čak i prstenje za godišnjice braka te obilježavanje nekih posebnih trenutaka te se stackingom može postići jedinstveni, personalizirani izgled prstena.

Nakit iz kolekcije Chaumet Bee My Love
Q: Što je dostupno od Messike, a da je pripada u klasike koji neće izaći iz mode?

A: Svaki komad nakita iz Messika Move kolekcije je svojevrsni klasik, no izdvojit ćemo neke od naših favorita – Move Romane, My Twin i Baby Move, već su kultni modeli!

Kombinacija prstenja iz Move i My Twin kolekcije brenda Messika
Q: Ako želim dijamantnu burmu, koliko debelu preporučujete?

A: Ovisi o tome želite li kombinirati svoj tanji zaručnički prsten s debljim vjenčanim za kontrast ili obrnuto ili ih, pak, želite uskladiti. Ako želite deblju verziju dijamantne burme naš odabir je Chaumet Aube Printaniere u 18-karatnom bijelom zlatu koji će se svidjeti onima koje vole krupnije modele. Za ljubiteljice delikatnog nakita izdvojili bismo Messika Gatsby model kao tanju verziju dijamantne burme od 18-karatnog ružičastog zlata.

Vjenčano prstenje iz kolekcije Chaumet Evidence
Q: Ne planiram nositi zaručnički, nego samo vjenčani prsten za koji onda želim da je poseban. Imate li kakvu preporuku?

A: Kad je posebno prstenje u pitanju, definitivno moramo izdvojiti modele iz kolekcije Damiani Mimosa te liniju My Twin brenda Messika. Osim što je riječ o inovativnom dizajnu i vrhunskoj kvaliteti, ovi modeli nose i dozu tradicije što ih čini vječnim klasicima.

Prsten My Twin brenda Messika
Q: Željela bi prsten usklađen s onim koji će nositi zaručnik, odnosno da je deblji. Imam zaručnički u obliku suze. Kakav biste mi prsten preporučili?

A: Klasičan odabir bio bi Damiani Noi2, koji je dostupan u tri debljine: 2,5, 2,7 i 3,5 milimetara. Klasik s twistom je Chaumet Evidence deblje prstenje, dok je Damiani D.Side zaista poseban model s pet dijamanata “skrivenih” u koncentričnim kružnicama. Zanimljiva činjenica koja je vezana uz D.Side prstenje je da ih je kreirao holivudski glumac Brad Pitt povodom vjenčanja s Jennifer Aniston.

Vjenčano prstenje D.Side talijanske kuće Damiani
Q: Što je po vama vječnije – bijelo ili žuto zlato za odabir vjenčanog prstenja?

A: Odgovor glasi – obje verzije! Svako zlato je dugovječno, ali moramo istaknuti važnost redovitog održavanja prstenja kako bi ono zadržalo svoj sjaj i vječno izgledalo lijepo. Koje će boje biti, to ovisi samo o vama i vašem ukusu i stilu.

Q: Moj zaručnički prsten ima dijamante na ringu, a htjela bi ih i na burmi. Je li to previše i možete li mi pokazati neku kombinaciju?

A: Ništa nije previše, ako se to vama sviđa! Imajte na umu da ćete ovo prstenje nositi čitav život i birajte ono što ističe vaš ukus i osobnost. Odlična kombinacija su Chaumet Eternity vjenčani prsten, a zaručnički iz njihove kolekcije Bee My Love, koji su optočeni dijamantima i idealno se nadopunjuju te Messika Gatsby vjenčani prsten u kombinaciji sa zaručničkim prstenom Joy.

Nakit brendova Messika, Chaumet i Damiani možete pronaći u zagrebačkom butiku Mamić 1970 (Frane Petrića 7).

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Mamić 1970, Chaumet, Messika, Damiani

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0