Održano ekskluzivno predstavljanje dijamantnog nakita u butiku Mamić 1970, evo kako nam je bilo!

Diamonds are a girl’s best friend – rečenica je u koju smo se jučer uživo uvjerili, na ekskluzivnom predstavljanju nakita brendova Damiani, Messika i Chaumet u preuređenom zagrebačkom butiku Mamić 1970. Nakon što su nam predstavnici brendova iz Milana i Pariza otkrili priču koja stoji iza nakita, imali smo priliku i isprobati neke od komada iz kolekcija te se iz prve ruke uvjerili u sjaj dijamanata, ručnu izradu nakita i svevremenski dizajn. Iako smo za gotovo svaki predstavljeni komad najprije izjavili kako nam je baš on favorit, nakon što smo se upoznali sa svim kolekcijama francuskih kuća Messika i Chaumet te talijanskog Damianija, određeno su prstenje, narukvice i ogrlice ostavili poseban dojam, što ćemo vam otkriti u nastavku.

Messika Glam’azone prstenje

Prvi brend s čijom smo se ponudom upoznali, a koja se može pronaći u butiku Mamić 1970, bila je pariška Messika, ujedno i najmlađi brend s jučerašnje ekskluzivne prezentacije. Valérie Messika, čiji je otac poznati draguljar André Messika, osnovala je brend 2005. godine te je jedan od prvih modela koje je napravila kolekcija Move, koja je i jedna od najpoznatijih pariškog brenda nakita te danas ima nekoliko potkolekcija. Zaštitno lice brenda trenutačno je Kate Moss, a na snimanju je nosila komade koja smo jučer imali prilike isprobati – iz kolekcije Lucky Move.

Komadi iz Messika Lucky Move kolekcije

Svaka Move potkolekcija obilježena je time što se dijamanti u privjescima ogrlica, prstenju, naušnicama ili narukvicama pomiču, a Lucky Move nakit poigrava se pojmom talismana, odnosno lucky charma s kojim se, u trenucima nervoze ili prisjećanja, znamo igrati. Zato se u ovoj kolekciji ne pomiču samo dijamanti, već i medaljoni.

Lucky Move Color - Feed - Nacre roseLucky Move Color - Feed - Nacre GrisLucky Move Color Splash - Feed - Nacre Blanche.jpgMessika_Stacking_Summer_1Messika_Stacking_Summer_4Messika_Stacking_Summer_6Messika_Stacking_Summer_7Messika_Stacking_Summer_8Messika_Stacking_Summer_10Messika_Stacking_Summer_11

Od osnivanja kuće dizajnerica uspješno spaja bezvremenost dijamanata s modernim dizajnom. Dijamantni nakit brenda Messika nepokolebljive je ljepote i stvoren za svakodnevno nošenje dajući osjećaj samouvjerenosti i odvažnosti. Komadi su izraženog karaktera i odražavaju ženstvenost i suvremenost dizajnerice čijim se kreacijama dive najutjecajnije žene svijeta, žene koje su cijenjene zbog svog talenta i osobnosti.

Posebno nas se dojmilo i prstenje iz kolekcije Glam’azone koje je osvojilo i glazbenicu Beyonce – 2015. objavila je fotografija iz Louvrea u kojoj su u fokusu njezini prsti ispred djela “Mona Lisa”, a ljubavna priča s brendom Messika traje još uvijek, jer r’n’b diva često bira njihove komade.

Kolekcija Belle Epoque brenda Damiani

Slijedila je prezentacija milanskog nakita Damiani, koji se ručno izrađuje u Italiji od 1924. godine. Nakit Damiani savršen je odraz talijanskog šarma i pristupa životu. Profinjen, bezvremenski i inovativan, ovaj nakit istodobno je jedinstven i uočljiv. Njegov svaki detalj predstavlja tradiciju i strast obitelji Damiani prema zlatarskoj umjetnosti koje traju već tri generacije. Nagrađivan raznim prestižnim nagradama poput Diamond International i Vogue Joyas, Damiani na najbolji način predstavlja oznaku “Made in Italy”.

Kolekcija Margherita talijanske marke Damiani

Kolekcija Belle Epoque jedna od njihovih najpoznatijih, pomalo je vintage izgleda i izrađena s raznobojnim dragim kamenjem, dok je Margherita inspirirana prstenom kojeg je Enrico Grassi Damiani, osnivač kuće, namijenio kraljici Margheriti na početku 20. stoljeća.

Vjenčano prstenje D.Side s potpisom brenda Damiani i glumca Brada Pitta

Međutim ono što je nas osvojilo je vjenčano prstenje iz prepoznatljive D.Side kolekcije, koju je 2001. godine sukreirao holivudski glumac Brad Pitt, za svoje vjenčanje s američkom glumicom Jennifer Aniston. Dizajn evocira obećanje ljubavi između dvoje ljudi, a sastoji se od dvije koncentrične kružnice izrađene od zlata između kojih se nalaze dijamanti, koji se tako vide tek kad prstenje gledate sa strane. Kasnije je taj dizajn prebačen i na narukvice, naušnice i ogrlice.

Nova kolekcija kuće Chaumet

Za kraj smo uživali u komadima tradicionalne pariške draguljarske kuće Chaumet, cijenjenog francuskog brenda s tradicijom izrade nakita koja datira unatrag 240 godina. Vrijedna povijest kuće veže se i uz caricu Josephine, kojoj je Maison Chaumet bio službeni draguljar. Gracioznost i elegancija isprepliću se u svakom komadu nakita, nudeći jedinstven suvremeni izgled prožet tradicijom i draguljarskim umijećem. Ovaj nakit, izrađen u samom srcu trga Vendôme, odraz je izvanredne stručnosti te odaje počast pariškom stilu.

Prstenje iz kolekcije Josephine draguljarske kuće Chaumet

U fokusu je bila kolekcija posvećena muzi kuće pod nazivom Josephine koju, osim dijamanata krase i Akoya biseri. Zadivilo nas je Aigrette prstenje, namijenjeno za stacking – kombiniraju se prstenje poklonjeno za godišnjicu braka, vjenčano prstenje i zaručničko na istom prstu. Kolekcija je klasična, ali je istovremena nosiva i to svakodnevno.

Chaumet Bee My Love narukvice

Kao MagMe favorit izdvojili bismo čitavu kolekciju Bee My Love, posebno prstenje i narukvice. U kratkom su roku ovi komadi postali ikonični, a riječ je o modelima koji su jednostavni i svakodnevni, a opet nevjerojatno luksuzni. Moderni komadi s motivom saća, u obliku heksagona, dostupni su u nekoliko veličina te u verziji od bijelog, zlatnog i žutog zlata i namijenjeni su za mix & match.

Chaumet Bee My Love prstenje

Iako bismo o jučerašnjoj prezentaciji triju kuća mogli napisati roman, preporučujemo da sve pregledate uživo i istražite čaroban svijet luksuznog nakita u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba u Ulici Frane Petrića 7. Ako ste mislili da dijamanti nisu za vas i smatrali ih nečime što se nosi samo u posebnim prilikama, već prvi pogled na neke od spomenutih komada promijenit će vam mišljenje. A kada jednom isprobate dijamante, neće ih poželjeti skidati.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Mamić 1970, MagMe

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0