Dijamanti kao svakodnevan asesoar: Kako stalno nositi i čuvati svoj luksuzan nakit

Dijamanti su ultimativni luksuz i zauvijek će to ostati, skupocjeni kamen daruje se u posebnim prilikama, ali to ne znači i da se mora nositi samo u posebnim prilikama. Naime, dijamantni nakit, koji je delikatan i jednostavno se može uklopiti uz baš svaki outfit, može biti i svakodnevni asesoar, nešto što nikad ne skidate sa sebe.

Iako prilikom spominjanja dijamanta zamišljamo veliki, sjajni kamen koji se nalazi na prstenu ili ogrlici, koji je iznimno skupocjen, prevrijedan za nošenje u večernji izlazak, a pomalo i nepraktičan, svijet dijamantnog nakita u posljednje se vrijeme jako promijenio. Dijamanti nisu više rezervirani samo za red carpet ili za svečanu blagdansku večeru, taj jedan put u godini kada ih odlučite izvaditi iz kutijice za nakit, već se nose uvijek i stalno.

“Dijamanti su ženini najbolji prijatelji”, pjevala je holivudska diva Marilyn Monroe, a kad je već tako, ne biste li ih željeli imati uz sebe svaki dan? Trik je u odabiru komada koji ćete nositi, a sjaj dijamanata bit će jednako jak i kad je dragocjeni kamen manji oblikom i krasi delikatne lančiće, privjeske, narukvice i prstenje.

Uz to, kad je riječ o takvim komadima, koji nisu upadljivi, možete ih kombinirati s drugim zlatnim nakitom koji inače nosite, bez potrebe da sve skinete sa sebe, a i mogu postati vaš lucky charm, odnosno amajlija, od koje se ne odvajate ni u jednoj prilici. Luksuzan dijamantni nakit tako može postati svojevrsni talisman, a upravo smo takve komade pronašli u kolekciji pariške kuće Messika pod nazivom “Lucky Move” koja je dostupna u butiku Mamić 1970.

Luksuzno dijamantno prstenje, narukvice, naušnice i ogrlice ističu se jedinstvenim dizajnom, čitava je kolekcija osmišljena tako da su mix & match kombinacije mnogobrojne, a upravo je takav stav novitet u svijetu dijamanata. Kreatorica kolekcije i kreativna direktorica pariškog brenda Valérie Messika među prvima je promovirala trend nošenja više komada s dijamantima zajedno – zato su lančići različitih duljina kako bi se mogli kombinirati, narukvice su različitih debljina, a naušnice različitih veličina, kao i činjenicu da su dijamanti svakodnevan asesoar.

No, ne treba smetnuti s uma da je ipak riječ o dragom kamenu koji zahtjeva određenu njegu. Ako dijamante nosite svaki dan svakako treba pripaziti na njihovo očuvanje, kako bi sačuvali svoj sjaj, blistavost, čistoću i boju. Bez obzira na to što svoj prsten ili narukvicu nosite svakodnevno, oni uvijek mogu izgledati kao novi, a jedno od prvih pravila je da ih ne dirate često jer to utječe na njihovu blistavost.

Dijamanti sjaje zato što svjetlost prolazi kroz njih, a zbog vanjskih utjecaja moguće je da ona prolazi u manjoj količini, što je znak da je vrijeme za čišćenje nakita. Prije svega, budite iznimno nježni s dijamantima, jer bez obzira na to što je to jedan od najčvršćih materijala poznat čovjeku, dijamanti su i krhki.

Ovo drago kamenje jednostavno je za čišćenje i nisu potrebne nikakve kemikalije. Jedino što vam je potrebno su topla voda, mekana četkica za zube i blagi sapun. Dijamantni nakit biste trebali ostaviti u mješavini vode i sapuna na nekoliko minuta i zatim ih nježno očistiti s mekanom četkicom – posebnu pažnju posvetite stražnjem dijelu u kojem se nakuplja najviše prljavštine. Četkica bi trebala biti nova i rezervirana samo za čišćenje dijamantnog nakita. Nakit potom obrišite s mekom krpom bez dlačica, a bilo bi dobro ovaj postupak ponoviti jednom tjedno.

Dijamanti se mogu i oštetiti ako nisu pravilno pospremljeni dok ih ne nosite – primjerice, komade sa sitnim pave kamenčićima obavezno ostavite kod kuće ako planirate ići na trening ili u teretanu. No, ni tada nisu sigurni jer se u dodiru s drugim nakitom mogu oštetiti ili oštetiti taj nakit, zato je važno imati kutijicu s nakitom obloženu tkaninom i s pretincima kako bi nakit bio odvojen.

Uz pravilnu njegu, dijamanti nakit sjajit će kao prvog dana, bez obzira na svakodnevno nošenje i na to što je riječ o sitnim dijamantima – kad je ovo kamenje u pitanju, veličina nije bitna, ali će čistoća osigurati blistavost. Ako tražite svoj prvi komad nakita, predlažemo da zavirite u ponudu luksuznog nakita u butiku Mamić 1970, a mi vam u galeriji ispod otkrivamo naše favorite kojima nećete moći odoljeti.

Messika Lucky Move MM Paver Yellow Gold ogrlicaMessika Lucky Move PM Rose Gold ogrlicaMessika Lucky Move PM Malachite ogrlicaMessika Lucky Move PM White Mother of Pearl ogrlicaMessika Lucky Move Pave PM Yellow Gold prstenMessika Lucky Move Pave PM White Gold prstenMessika Lucky Move Pave PM Rose Gold prstenMessika Lucky Move PM Yellow Gold prstenMessika Lucky Move PM White Gold prsten

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Mamić 1970

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0