MagMe Ekspert: Sve o dijamantima i luksuznom nakitu otkrivaju stručnjaci iz butika Mamić 1970

U sklopu naše Instagram rubrike MagMe Ekspert postavljate nam pitanja na koja ste oduvijek željeti saznati odgovor, a mi ih onda dobivamo i to od stručnjaka s kojima surađujemo kao što su vizažisti, stilisti, fitness instruktori, frizeri, estetski kirurzi, dermatolozi… U novom izdanju ugostili smo Dijanu Ivandić, stručnjakinju za luksuzan nakit, satove i dijamante iz butika Mamić 1970

Postavili ste nam pitanja vezana uz održavanje luksuznog, dijamantnog nakita, dileme koje imate oko svakodnevnog nošenja nakita te što je najbitnije prilikom kupnje dijamantnog nakita ili, pak, zaručničkog prstena. Odgovore na sve ovo te izdvojena pitanja, možete pročitati u nastavku. Nastavite pratiti MagMe na Instagramu jer je novo izdanje rubrike MagMe Ekspert već u pripremi.

Kolekcija brenda Messika Lucky Move

Q: Smije li se dijamantni prsten nositi svaki dan i s njim sve raditi? Ili ga je bolje skinuti kod kuće?

A: Dijamant je najčvršći materijal u prirodi koji se kao takav može oštetiti samo u kontaku s drugim dijamantom, tako da se oko toga ne biste trebali brinuti, a što se tiče skidanja kod kuće, to je stvar navike pojedinca.

Q: Imam dijamantni prsten koji nosim svaki dan i kao da je izgubio sjaj. Kako ga vratiti?

A: Kod dijamanata je periodično održavanje kod kuće bitno, ali isto tako potreban je i povremeni servis kod stručnjaka. Kada govorimo o održavanju kod kuće preporučujemo pranje vrućom vodom i pH neutralnim sapunom uz upotrebu meke četkice, a servis kod stručnjaka obuhvaća poliranje i rodiniranje bijelog zlata te se preporučuje jednom godišnje.

Prstenje iz Messika kolekcije Glam’Azone

Q: Najpopularniji izbor za zaručnički prsten.

A: Na ovo pitanje ne možemo dati točan odgovor, s obzirom na to da se radi o ukusu osobe, ali ono što smo primijetili je da u posljednje vrijeme klijenti sve češće eksperimentiraju s bojama plemenitih metala te odabiru žuto i ružičasto zlato, kao i oblicima dijamanata. Među najpopularnijima su dijamanti u obliku suze poput onog brenda Messika iz Joy kolekcije, kao i onaj brenda Chaumet iz Bee My Love kolekcije koji se ističe specifičnim geometrijskim dizajnom.

Q: U kojem cjenovnom rangu bi trebao biti zaručnički prsten?

A: U onom rangu koji je prilagođen vašem budžetu. Ono čime se zaista ponosimo u Mamić 1970 butiku je činjenica da nudimo prstenje u različitim cjenovnim kategorijama – možete odabrati zaručnički prsten od 10 tisuća kuna pa na više, a pritom je zadržana beskompromisna kvaliteta plemenitih metala i dijamanata što se tiče svih brendova u butiku: Damiani, Messika i Chaumet. Ono što je bitno za naglasiti je da svi brendovi ručno izrađuju svoj nakit, da se poštuje Kimberley Process (sporazum o predanosti uklanjanja konfliktnih dijamanata iz globalnog lanca opskrbe) te da imaju GIA certifikat.

Lančić iz Messika Move kolekcije sa sitnim dijamantima

Q: Je li kod dijamanta bitna veličina?

A: Ne bismo rekli da je veličina kod dijamanta bitna, ono što je bitno je ukus osobe kojoj se dijamant poklanja te prigoda za koju se to čini. Iz naše ponude izdvojili bismo Messika prsten koji pripada u “everyday diamonds” – sitni dijamanti i dalje mu daju blještavilo te prsten iz Damiani kolekcije s manjim dijamantom, koji ne mora nužno biti zaručnički, manje je karataže, ali je i dalje sav fokus na kamenu.

Q: Kako nositi dijamante svaki dan, a da ne bude “too much”?

A: Upravo se u ovom krije posebnost naših brendova jer brojnim njihovim kreacijama možete upotpuniti svakodnevni look. U tu kategoriju pripadaju lančić iz Messika Lucky Move kolekcije koja spaja poludrago kamenje i dijamante te prstenje iz Chaumet Bee My Love kolekcije.

Prstenje iz Chaumet Bee My Love kolekcije

Q: Kako odabrati najbolji nakit za svoj stil?

A: To ponajprije ovisi o lifestyleu pojedinca i onome u čemu se najbolje osjećate. Često volimo reći da biste se trebali osjećati kao da je nakit dio vas, nešto poput svjetlucave tetovaže.

Q: Na što najviše treba paziti prilikom kupnje nakita?

A: Prije svega trebali biste znati što kupujete. U tom segmentu vam možemo pomoći mi kao stručnjaci koji vam mogu dati odgovore na sva pitanja koja se tiču karataže, boje zlata – kod brendova iz Mamić 1970 ponude riječ je o isključivo 18-karatnom zlatu, te svim ostalim specifikacijama koje se tiču plemenitih metala ili dijamanata.

Komadi brenda Messika

Q: Koji je najprodavaniji Messika komad?

A: Postoji zanimljiv podatak da se u svijetu svakih 10 minuta proda jedan komad iz Messika Move kolekcije, a upravo su naušnice, prstenje, narukvice i lančići iz te kolekcije među najpopularnijima i u Hrvatskoj.

Q: Zanima me My Twin model, možete nam otkriti malo više o njemu.

A: Kao i svi komadi iz Messika kolekcije, prsten My Twin je izrađen ručno od 18-karatnog zlata, a ono što je posebno je prostor između dijamanata, kao i različiti oblici kao što su emerald, pear i ovalni oblik. Ovo je definitivno izbor za one malo odvažnije.

Q: Preporučuje li se nositi sat i narukvicu na istoj ruci – može li narukvica oštetiti sat?

A: Odlično pitanje jer je to nešto što često viđamo, a ne preporučuje se! Naime, tako se može oštetiti završna obrada narukvice ili sata.

Nakit iz Chaumet Liens kolekcije

Q: Koji brend zaručničkog prstenja odabrati?

A: Stvar je osobnih preferencija, no onima koji više vole klasiku preporučujemo nakit brenda Damiani, a za one malo odvažnije, koji vole neobičan dizajn te svjetlucavije kreacije, svakako preporučujemo brendove Chaumet i Messika.

Q: Što sve čini dijamant kvalitetnim?

A: Slavni 4C koji označava – cut, color, clarity i carat! Kod naših brendova je riječ samo o najvišoj kvaliteti dijamanata. Kada govorimo o boji to znači da se dijamanti kreću od slova D do slova G, a kada je riječ o čistoći to su kategorije IF – Internally Flawless do VS1, VS2 – Very Slightly Included, s vrlo malo nečistoća. Kod drugih brendova je to “on request”, a kod Damianija, Messike i Chaumeta je to standard ispod kojeg se ne ide.

Q: Ako biram zaručnički prsten, što trebam gledati kad je dijamant u pitanju.

A: Ranije spomenuti 4C, no s obzirom na to da je riječ o opširnijoj temi, pozivamo vas da nas posjetite u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba te otkrijete svijet luksuznog nakita, kao i pojedinosti koje čine jedan dijamant posebnim.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Mamić 1970

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0