Damiani – luksuzan talijanski nakit koji je osvojio Hollywood

Postoji li bolji način za izražavanje ljubavi od dijamantnog nakita? Luksuzan nakit je znak pažnje koji je uvijek dobrodošao, a nema ljepšeg dara koji vas može dočekati na božićno jutro. Od 1924. godine Božiće svojim blistavim nakitom čini ljepšim talijanska luksuzna kuća Damiani – stvaraju ručno rađena mini umjetnička djela koje želimo nositi svakodnevno, ali i čuvati za iduće generacije.

Upravo su generacije obitelji Damiani one koje sa strašću godinama dizajniraju i stvaraju luksuzan nakit – tajne zanata je osnivač, majstor zlatar Enrico Damiani prenio na sina Damiana, kojeg su naslijedili Silvia, Guido i Giorgio, koji i danas upravljaju talijanskom kućom. Nova generacija pažljivo čuva tradiciju i povijesno naslijeđe dodajući tome i svoj, moderan dodir, a rezultat je luksuzan nakit koji stavlja fokus na detalje, izvrsnu ručnu izradu i odabir visokokvalitetnog dragog kamenja.

Obitelj Damiani tako je etablirala Italiju kao svjetsku velesilu kad je u pitanju luksuzan dijamantni nakit, a njihovi komadi postali su pravi ambasadori vrhunske talijanske izrade, ali i dizajna. U prilog tome da je njihov dizajn iznimno cijenjen u svijetu ide i činjenica da je kuća Damiani gotovo jednako uspješna u osvajanju nagrada kao i slavne osobe koje nose njihove modele poput glumica Sophije Loren, Isabella Rossellini, Sharon Stone, Jennifer Aniston i Gwyneth Paltrow. Osim toga, riječ je o nakitu kojeg holivudske dive redovito biraju kada je vrijeme da zasjaju, a imuni nisu ostali ni muški pripadnici filmske elite – Brad Pitt je s talijanskom kućom kreirao posebnu kolekciju nakita. Zanimljivo je i za naglasiti da je ovo jedna od rijetkih kuća koja je u vlasništvu iste obitelji od samog nastanka, a Damiani je poseban po tome i što se sve odvija in-house, od ideje do izrade konačnog proizvoda.

Damiani Belle Epoque safirna ogrlica

Usprkos tome što je tradicija neodvojivi dio njihove priče, Damiani je itekako okrenut modernom svijetu i etičkom poslovanju. Kuća Damiani dio je kompanija koje poštuju “Kimberley Process”, internacionalnu inicijativu kojoj je cilj osigurati da profit od prodaje dijamanata ne pridonosi financiranju građanskih ratova. Osim što prate lanac nabave od starta, njihovi dijamanti moraju nositi certifikat usklađenosti s “Kimberley Processom”, a isto tako surađuju s dobavljačima koji ne koriste dječji rad kako bi došli do sirovina za izradu luksuznog nakita. Tako snažan identitet pokazuju i kroz svoje poslovanje, a ne samo dizajn nakita.

Glumica Hanee Lee, ambasadorica brenda Damiani, nosi nakit iz kolekcije Belle Epoque

Kolekcije brenda Damiani su ručno rađene u Italiji, ističu se zaista posebnim i inovativnim detaljima, napravljene su sa strašću i njihov je dizajn nadaleko prepoznatljiv. Jedna od takvih je i kolekcija Belle Époque, inspirirana Parizom prošlih vremena. Pomalo vintage dizajn i drago kamenje u bojama prenosi duh vibrantnog Pariza u najljepšem povijesnom dobu. Komadi Belle Époque dočaravaju šaroliku atmosferu, kreativnost i inovativnost euforičnog razdoblja avangarde, u kojem se sve činilo mogućim – prvi automobili, radio, kino i fotografija, ali i trijumf secesije.

Poseban dizajn privjesaka iz kolekcije

Tajanstvena i sofisticirana, prava zvijezda ove kultne epohe bila je elegantna fatalna žena – neupitna umjetnička i kinematografska muza koju karakteriziraju tijelo puno oblina, tamnocrne oči i kosa, mesnate usne i zapanjujuć pogled. Zahvaljujući ovoj evokativnoj inspiraciji, majstor zlatar i osnivač draguljarske kuće osmislio je sofisticiranu kolekciju koja na dragocjen način predstavlja stari film. Sugestivni okviri realizirani su nizom brilijanata, safira, rubina i smaragda, dok baguette dijamanti ocrtavaju rubove filmske trake, a zlatna ležišta daju blistavost sjaju dragog kamenja.

Damiani Belle Epoque_dijamanti_17.410 kndamiani-belle-epoque-dijamanti-smaragdi-30.250 knDamiani Belle Epoque dijamanti_17.410 kndamiani-belle-epoque-20083316-mamic-1970_25.010 kn

Pomno vodeći računa o najsitnijim detaljima i u potpunosti ručno izrađeni od strane vještih majstora zlatara koji biraju samo najdragocjenije kamenje, prstenje, narukvice, naušnice i privjesci kolekcije Belle Époque izražavaju profinjenu ljepotu modernih diva. Jedinstveni dizajn kultnog križa Belle Époque posebno je zadivljujuć – dragulj krase dva križa, jedan unutar drugog, spojena zlatnim lancem. Zahvaljujući ovoj strukturi, kako se osoba koja ga nosi kreće, unutarnji i vanjski elementi se pomiču stvarajući dragocjenu interakciju koja pojačava svjetlucavost privjeska. Dragulj se također može nositi samo s unutarnjim ili vanjskim elementom – potonji naglašava grafičku veličinu križa, dok ga prvi interpretira dragocjenim šarmom.

Za božićni poklon voljenoj osobi izaberite svjetlucavo umjetničko djelo kolekcije dijamantnog Belle Époque, čiji su komadi nakita ručno izradili stručni zlatari, i koji su rezultat jedinstvenog dizajna, velike posvećenosti detaljima i korištenja visokokvalitetnih dragulja. Blistavu kolekciju Damiani Belle Époque možete istražiti u butiku Mamić 1970u Ulici Frane Petrića 7 u centru Zagreba.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Mamić 1970

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0