Kada pročitate ovaj naslov prvo što vam padne na pamet je da se radi o preuređenju vašeg doma, no donosimo vam jednostavne savjete kako vaš dom možete učiniti još ugodnijim uvodeći neke minimalne promjene. U užurbanom svijetu u kojem danas većina živi, slobodno vrijeme je dragocjeno, upravo zato stručnjaci tvrde kako su sitnice koje si priuštite na dnevnoj bazi iznimno bitne za vašu produktivnost na poslu. U doba kada je kvalitetan san postao pravi luksuz, vrijeme je da smislimo i neke male trikove za ugodniji i kvalitetniji san. Iako nam stručnjaci preporučuju osam sati sna, uz današnji tempo znamo da je to skoro pa nemoguće. Iako si možda ne možete priuštiti toliku satnicu, donosimo vam nekoliko trikova koji će vam odlazak na spavanje, a nakon toga i san, učiniti još ljepšim i slađim.

Obratite pozornost na vaš krevet i madrac 

Nerijetko su madraci nedovoljno prozračni što uzrokuje nesanicu i probleme sa spavanjem. Naše rješenje je LUCY – zdraviji način spavanja. Pri izradi madraca koji se sastoji od dvije vrste pjene, posebnom tehnologijom spajaju se oba sloja, tako da prianjaju jedan uz drugi bez korištenja štetnih kemikalija i sintetičkih ljepila, za vaš ugodniji i zdraviji san. Također, AIIR plate tehnologija korištena prilikom izrade madraca osigurava da svaki boravak na LUCY bude ugodan i prozračan. Zdrav i kvalitetan san ključno je rješenje za vaš odmor i kvalitetno funkcioniranje kroz dan.
Svako jutro kada ustanete, pospremite svoj krevet te se trudite da vam soba u kojoj spavate uvijek bude uredna i čista. Potrebno vam je nekoliko minuta, a lijeganje u uredan i čist krevet pomoći će vam u opuštanju prije spavanja.

Isključite mobitele i zapalite svijeću

Svako jutro kada se probudite kao i većina vjerojatno prvo pregledavate mailove, vijesti ili društvene mreže. Time svako jutro započinjete nepotrebnim stresom. Kada se ujutro probudite, rezervirajte to vrijeme samo za sebe. Maknite mobitel, natočite si čaj ili kavu, zapalite svijeću i uživajte u tišini. Iako izgleda jednostavno i nepotrebno, poznata je izreka „po jutru se dan poznaje“. Dostignete li mir već ujutro, lakše ćete ga održavati kroz ostatak dana. Isto pravilo vrijedi i navečer; prije spavanja zapalite svijeću i natočite čašu vina.

Wellness kod kuće

Svaki si mjesec priuštite mali wellness tretman upravo u vašem domu. Probajte neke nove proizvode poput suhog četkanja cijelog tijela. Uredite dom svježim cvijećem, ali i iskoristite to cvijeće kasnije za opuštajuću kupku. Kada vam buket uvene, odvojite glave cvijeća te ih stavite u posudicu. Zatim napunite kadu (ne prevrućom vodom, jer vruća voda isušuje kožu), naknadno nakapajte par kapi esencijalnih ulja, te ubacite latice ruže. Po želji možete ubaciti i kokosovo mlijeko za dodatnu njegu kože.