Evo kako izgleda Louis Vuitton restoran u Saint-Tropezu!

Ako ste trebali još jedan razlog za uvrstiti jug Francuske na svoju travel bucket listu ili, pak, must visit listu ako se uskoro planirate zaputiti tamo, evo jednog kojeg će podjednako obožavati foodiji i ljubitelji mode. Francuska modna kuća Louis Vuitton, koja je već predstavila svoj prvi kafić, sada je otišla korak dalje i udružila snage s proslavljenim chefom Moryjem Sackom i otvorila restoran.

Glamurozni Louis Vuitton restoran na francuskoj rivijeri smješten je u hotelu White 1921, nedaleko od Place de Lices, srca Saint Tropeza, na kojem se nalaze bistroi i luksuzni butici. Već sama, ekskluzivna lokacija restorana, kao i uređenje u stilu kuće Louis Vuitton, privlače pažnju i radoznale goste, a kada se tome pribroje delicije chefa Moryja Sacka, čiji je pariški restoran MoSuke ovječan Michelinovom zvjezdicom, jasno je da je riječ o novom it mjestu u ovom popularnom francuskom ljetovalištu.

Kulinarske seznacije koje priprema ovaj chef miks su utjecaja afričke, japanske i, naravno, moderne francuske kuhinje, stoga neće razočarati globtrottere koji svake godine pristižu na Azurnu obalu. Na meniju se nalaze različite delicije poput gurmanske verzije ekibena, tradicionalnog japanskog jela u kutiji koje se može kupiti u vlaku ili na kolodvorima, tacosi od patlidžana, brojne vrste tapasa, ribljih specijaliteta, bifteka…

Za ručak i večeru restoran prima rezervacije, dok u periodu između toga, od 16 do 18 sati u Louis Vuitton restoran možete doći i bez rezervacije i okušati svoju sreću.

Restoran je uređen u mediteranskom stilu, sa svjetlom paletom boja i prirodnim materijalima, a Louis Vuitton detalji, poput signature cvijeta nalaze se posvuda, pa je čak i grmlje pošišano u tom obliku. Terasa je prepuna komad iz Louis Vuitton Objets Nomades kolekcije poput visećih lanterni izrađenih od kože koje noću bacaju prigušeno svjetlo i stvaraju posebnu atmosferu.

Jednostavni, ali autentični recepti te isti takav interijer čine novu atrakciju na obali Francuske koja će ove sezone sigurno biti jedna od najposjećenijih u Saint-Tropezu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Louis Vuitton, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0