Zavirite u prvi Louis Vuitton kafić na svijetu!

Putovanja trenutačno i nisu najjednostavnija, pa ako već ne možemo uživo, nova mjesta otkrivamo virtualno. Iako je prošla godina obilježena zatvaranjima, francuska modna kuća Louis Vuitton otvorila je svoj prvi kafić i to u japanskoj Osaki, iznad njihovog velebnog butika Maison Osaka Midosuji. Le Café V otvoren je u suradnji sa celebrity chefom Yosukeom Sugom, koji je nekadašnji učenik velikog francuskog chefa Joëla Robuchona, ovjenčanog s 32 Michelinove zvjezdice.

Prvi Louis Vuitton kafić, Le Café V smješten je na četvrtom katu, a osim dijela u kojem možete uživati u večeri, nalazi se i koktel bar te terasa na otvorenom, koja je idealna za odahnuti nakon shoppinga. U caffe baru može se uživati u vrhunskoj kavi te slasticama, a ako ste zainteresirani za ozbiljan zalogaj, isti prostor morate posjetiti navečer.

Iza vrata koje kriju prostor u speakeasy stilu nalazi se, naime, Sugalabo V, koncept koji nalikuje restoranu chefa Suge u Tokiju, koji se nalazi u top 50 restorana na svijetu prema izboru kritičara. U restoranskom dijelu nalazi se otvorena kuhinja, sve je uređeno s toplim drvetom i apstraktnom umjetnošću, a komadi za posluživanje nose Louis Vuitton potpis. Ništa u tom dijelu ne doima se kao da se nalazite u restoranu već na privatnoj večeri, a istovremeno se u prostoru može nalaziti svega nekoliko gostiju da bi atmosfera bila što intimnija. Meni se sastoji od jela koja povezuju francusku i japansku kuhinju – kako u kafiću, tako i u restoranu, a sve se namirnice nabavljaju u Japanu.

Dizajner Tokujin Yoshioka, koji radi na liniji Objets Nomades francuske kuće, zaslužan je za uređenje, a poznat je po modernom stilu, najčešće inspiriranom prirodom. Zanimljiv detalj su i fotelje ljuljačke koje vise sa stropa, a koje su također dio Louis Vuitton Objets Nomades kolekcije. Interijer također krase i detalji u nautičkom stilu koji reflektiraju izgled zgrade izvana: osmišljena od strane arhitekta Juna Aokija, zgrada Louis Vuitton Maison Osaka Midosuji podsjeća na brod koji plovi pučinom, a njezina fasada predstavlja jedra.

Ovo mjesto jedinstvenog dizajna svakako se nalazi na našoj must visit listi, ako se nekad pronađete u japanskom gradu Osaka.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0