Beauty rutina u tušu

Vrijeme je najvrjednija valuta ovih dana pa ga tako na brojne načine pokušavamo uštedjeti. A jedan od njih je i skraćivanje vremena koje provodimo pred ogledalom, odnosno koje nam otpada na beauty rutinu. Jedan od efikasnih načina je odrađivanje beauty rutine u tušu, a ako to točno izvesti, otkrijte u nastavku. Topli tuš navečer ili hladan ujutro nisu samo odličan način za opuštanje i razbuđivanje, već donose i brojne benefite za kožu i kosu koje biste trebali iskoristiti.

Pripazite na temperaturu!

Topla voda ne služi samo za čišćenje kože, vlaga može doprinijeti elastičnosti i sjaju kože, ali i kose. Međutim, tuširanje u vrućoj vodi (koliko god je ugodno) jedna je od najčešćih pogrešaka koje radimo jer s kože i vlasišta skida prirodna ulja zbog čega koža i kosa mogu postati suhi, čak i ako to prirodno nisu. Preporučuje se tuširanje u mlakoj vodi koje će imati sve benefite vrućeg tuša, ali će zaštititi kožu, a ako baš morate imati vrući tuš, ograničite se na pet minuta.

Benefiti vlage

Ako ste išli u kozmetički salon na čišćenje lica, velike su šanse da ste prije tretmana naparili lice kako bi se pore otvorile. Isti benefit ima i para koja nastaje prilikom tuširanja u toploj vodi – koža će bolje apsorbirati aktivne sastojke proizvoda kada je “natopljena” od vlage pa biste tijekom tuširanja trebali nanijeti hranjivu masku za lice. Isto tako, ako ste spoznali prednosti gua sha masaže, o kojoj smo vam pisali, za bolji učinak izvodite je pod tušem kad je koža lica vlažna. Gua sha masaža potaknut će limfu i smanjiti natečenost lica, i to u samo jednu minutu, pa je odličan beauty ritual za jutarnji tuš.

Eksfolijacija pod tušem

Ne možemo dovoljno nahvaliti metodu suhog četkanja koja je odličan način za detoks tijela, no onima koja je ušteda vremena bitna, isto mogu primijeniti i na vlažnu kožu. To se posebno preporučuje onima s osjetljivom kožom jer voda može smanjiti pojavu iritacije i crvenila. Pokreti su isti kao i kod suhog četkanja tijela, a za još bolji efekt možete na tijelo dodati i pokoju kapljicu baby ulja. Ovime ćete s površine kože ukloniti nečistoće i mrtve stanice kože.

Hidratacija pod tušem

Ako nemate vremena za nanošenje kreme ili losiona za tijelo nakon tuširanja, obavezno barem tijelo namažite s baby uljem, dok ste još u tuš kabini i koža je vlažna. Baby ulje posebno će dobro koristiti onima sa suhom kožom jer će nahraniti kožu i učiniti je sjajnom. No, morate paziti da ga ručnikom ne uklonite, odnosno da ne trljate tijelo ručnikom već lagano utapkate.

Njega kose u tušu

Isto kao što para djeluje blagotvorno na kožu, dobra je i za kosu. Naime, vlaga će otvoriti kutikulu vlasi pa će regenerator ili maska za kosu moći bolje prodrijeti i učiniti uvojke glatkima i sjajnima. Vlaga je posebno dobra i za one s kovrčavom i gustom kosom jer će vlasima dati dozu hidratacije, a isto tako korisno djeluje i na vlasište – sad je odličan trenutak za eksfolijaciju vlasišta koje će ukloniti nečistoću i ulje s površine kože.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0