Apple Special event: izdvajamo najbolje

Apple Special Event održan je 12. rujna i zabilježen je kao prvi događaj u paviljonu Steve Jobs Theater novog Appleovog kampusa u Cupertinu.

Na samom početku eventa CEO Tim Cook odao je počast Steveu Jobsu, osnivaču Applea po kojem je paviljon i nazvan.

Prvi novi predstavljeni proizvod je Apple Watch.

Novi Watch imat će još bolje mogućnosti praćenja otkucaja srca s detaljima i slanja obavijesti kada primjeti povišen puls u odsutnosti fizičke aktivnosti kao i upozoravanje na aritmiju srca. Predstavljen je i novi OS za Watch koji će biti dostupan za preuzimanje od 19. rujna.

Apple Watch Series 3 u sebi ima integriranu Cellular opciju koja znači da se od sada može koristiti preko elektroničkog sima bez prisutnosti mobitela, a od sada se na Watchu može koristiti i iTunes s preko 40 milijuna pjesama.

Otporan je na vodu, ima 70% brži procesor i dolazi u tri boje, a najveća novost je keramički Watch u sivoj boji.

Dolazi u dvije verzije- sa i bez Cellular opcije i cijene se kreću od 249$ za Series 1 model do 399$ koliko stoji model Series 3 s Cellular opcijom.

Novost je i Apple TV sa HDR-om. Osim vrhunske kvalitete slike, na Apple TV-u će biti dostupni svi sadržaji s iTunesa u 4K kvaliteti, uživo praćenje sportskih događaja i u bilo koje vrijeme sa svojih Apple uređaja pristupiti svom domu. Nažalost, Apple TV i dalje neće biti dostupan u Hrvatskoj.

Novi iPhone 8 je predstavljen odmah nakon Apple TV-a kao iznimno jak i moćan uređaj i spoj tehnologija koji kreiraju zajedno to iskustvo. Obložen je “najizdržljivijim” staklom s prednje i stražnje strane a dolazi u 3 boje: srebrnoj, Space Gray i zlatnoj. Novi iPhone ima 6 jezgri, 25% je glasniji od sedmice i dolazi s novim A11 BIONIC čipom.

Osim poboljšanja na fotografijama, snimanje videa na novom iPhoneu trebao bi biti pravi užitak. Uz rezoluciju snimanja 1080p moguće je u sekundi snimiti 240 frameova.

Novi iPhone ima fokus na wireless, odnosno bežične opcije, tako da je po prvi puta predstavljeno bežično punjenje preko Qi wirelees standarda tako da će sve firme partneri imati mogućnosti bežičnog punjenja iPhonea. Veličina iPhone 8 je 4,7 inča, a 8 Plus 5,5 inča, kao i kod sedmice.

Cijene iPhonea 8 se kreću od 699$, dok iPhone 8 Plus kreće od 799$, a dostupni su u veličinama od 64GB i 256GB.

Najveća novost na eventu svakako je iPhone X, ili deset, koji je dobio naziv kako bi se obilježila deseta godišnjica izlaska prvog iPhonea.

iPhone X  je prvi iPhone koji nema home button. Ima display do ruba, otporan je na vodu i prašinu i dolazi u dvije boje- Silver i Space Grey. Novost je OLED ekran, kao i Super Retina Display koji uvelike poboljšavaju kvalitetu slike do rezolucije od 2436 x 1125p i 458ppi.

Dugoočekivana opcija FACE ID, ili otključavanje mobitela pomoću čitanja lica  je napokon predstavljena, a njena najveća prednost je veća razina sigurnosti. iPhone X ima dvije stražnje kamere po 12MP i prednju sa 7MP.

iPhone X dolazi u istom veličinama kao i 8, s početnom cijenom od 999$ i kreće s narudžbama tek 27. listopada, dok je za iPhone 8 očekivani datum prodaje 22. rujan.

Još jedna davno predviđena novost su Animoji, odnosno emoji koji se mijenjaju u preko 50 različitih izraza lica, odnosno raspoloženja.

AirPower je velika novost koja se nadovezuje na bežično punjenje. Radi se o uređaju na kojem će se svi Appleovi proizvodi koji imaju tu mogućnost moći istovremeno bežično puniti.

 

 

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0