APPLE PREDSTAVIO NOVOSTI NA WWDC KONFERENCIJI

Apple je održao godišnju konferenciju za developere u San Franciscu. CEO Tim Cook, otvorio je konferenciju minutom šutnje u čast žrtvama pucnjave u Orlandu, ističući kako je upravo različitost osobina koja se u Appleu poštuje.

Apple je predstavio niz softverskih poboljšanja, od novog iOS 10 operativnog sustava, preko poboljšanja Siri do novog watchOS-a.

Screen Shot 2016-06-13 at 23.31.49

Siri je pametnija

Asistent kojim možete upravljati glasom od sada će biti dio Mac računala i laptopa, time će imati više funkcija, te pristup većem broju podataka koje može pretraživati. Možda najvažnije poboljšanje jest ono koje omogućuje da Siri funkcionira i na aplikacijama koje nije izradio Apple, čime će Siri biti od koristi u većem broju radnji na uređaju.

Redizajn Apple Music-a

Apple Music koji  ima oko 15 milijuna pretplatnika dobiva novo sučelje koje bi trebalo biti jednostavnije i lakše za snalaženje.

Craig Federighi, Apple senior vice president of software engineering, speaks about iOS10 at the Apple Worldwide Developers Conference in the Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, Monday, June 13, 2016. (AP Photo/Tony Avelar)

Apple Watch dobiva update

Prvi Appleov proizvod pod vodstvom Tima Cooka u rujnu dobiva update koji će omogućiti upravljanje podacima o kretanju i korisnicima u invalidskim kolicima putem Apple Watcha. Novi softver uključivat će i SOS mogućnost za hitne situacije i dozivanje pomoći.

Screen Shot 2016-06-13 at 23.33.54

Apple Pay dolazi na web

Appleov digitalni sustav plaćanja od sada će biti dostupan i putem weba, za razliku od dosadašnje upotrebe koja je bila ograničena na mobilne uređaje. Od jeseni će korisnici moći plaćati otiskom na svojim uređajima. Usluga je za sada dostupna u SAD-u, Velikoj Britaniji i Kini, a uskoro će postati dostupna i u Švicarskoj, Francuskoj i Hong Kongu.

Screen Shot 2016-06-13 at 23.34.53

Uz velike promjene na popularnim aplikacijama, Apple je developerima predstavio i novu verziju aplikacije Maps koja će omogućiti pretraživanje restorana, mogućnost bukiranja ili rezerviranja smještaja, pozivanje Ubera i potom plaćanje Apple Pay-em.

OS X je preimenovan u MacOS , čija je sljedeća generacija Sierra, a dolazi u kompletu s opcijama Siri, Apple Pay i auto- otključavanjem. Nove značajke olakšavaju rad na različitim Apple uređajima odjednom što je veliki napredak za prave Apple korisnike.

Screen Shot 2016-06-13 at 23.35.23

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0