Za sve one koji nisu jutarnji tipovi, ustajanje i priprema za odlazak na posao bitka je koju gube svakog radnog dana. Čini li vam se da ujutro ništa ne stignete obaviti, ili pak volite spavati do zadnje minute i onda trčite na posao, ovi jednostavni koraci koje možete napraviti večer prije, mogli bi vam pomoći da lakše prebrodite jutarnje pripreme i s lakoćom uplovite u dan pred vama.

1. Pripremite doručak Ne moramo ponavljati, doručak je najvažniji obrok u danu. Oni koji vole ostati u krevetu do zadnjega, najčešće žrtvuju upravo ovaj segment. Nemojte! Preduhitrite sami sebe, ionako već unaprijed znate da nećete ujutro stići pa započnite večer prije. Ako se radi i o najjednostavnijem obroku, voću, operite voćke koje želite ponijeti, stavite ih u taperver i neka vas spremne čekaju ujutro. Za dobar brzi doručak možete pripremiti i primjerice zrnati sir u jednoj posudi, a u drugoj narezane paprike i rajčice te šunku s krekerom koje ćete onda na poslu moći jesti dok radite. Ista stvar je i sa shaekovima.

2. Odaberite outfitOva stavka većini uzima najviše vremena. Večer prije, razmislite što biste htjeli obući – i smislite outfit unaprijed. Prije je korisno naravno pogledati prognozu i svoj kalendar obaveza kako bi odmah u glavi mogli imati optimalnu kombinaciju spremnu. Ako još k tome iz ormara i izvadite pojedine komade te u odgovarajuću torbu odmah stavite sve što sljedećeg dana mislite ponijeti sa sobom, možemo reći da ste si uštedili dosta vremena ujutro. I stresa.

3. Tuširajte se navečerTuširanje prebacite navečer, pogotovo ako se radi o pranju kose. Na ovaj način možete uživati čak i u dužim opuštenijim tuširanjima nakon kojih ćete lakše utonuti u san. Jedino što vam u ovom slučaju preostaje za ujutro jest stilizirati kosu. Ukoliko imate problema s neposlušnom kosom, ujutro je možete samo posprejati vodom te fenom oblikovati.

4. Ocijenite dan iza sebeDa biste se mogli lakše organizirati, ponekad je potrebno sva svoja mišljenja staviti na jedno mjesto. Napišite par natuknica što vam se bitno dogodilo tog dana. Također zapišite i prepreke na koje ste naišli. Lakše ih je sljedeći put riješiti kada ih osvijestite. Ispisivanjem svega, zapravo sve izbacujete iz sebe i sljedeći dan počinjete svježi. Isto tako, zapišite tri glavne odrednice što biste u sljedećem danu htjeli odraditi.

5. Unaprijed pogledajte svoje zadatke na poslu
Da se opuštenost koju ste ovom pripremom zadržali i u uredu, nemojte dopustiti da vas samim kročenjem u ured zaskoče zadaci za koje niste bili sigurni ni da ih imate. Podsjetite se navečer što vas sve čeka u uredu i odredite si prioritete njihova rješavanja. Tako neće biti panike u ranim jutarnjim satima kada vam ona i najmanje treba. Iskoristite najproduktivniji dio dana u svakom smislu.

6. Pospremite domNered oko vas znači i nered u glavi, barem tako kažu. Probudite li se ujutro u čistom domu, osim što ćete s lakoćom moći naći sve što vam treba za početak dana, pozitivna energija reda svakako će se odraziti i na mir u vašoj glavi.

7. Ne odgađajte alarm ujutro
Znamo, teško je. I ne kažemo da ćete uspjeti iz prve. Ali morate probati. Odlučite večer prije da ćete se ujutro ustati na prvi alarm, i ne odgađajte. Kada on ujutro zazvoni, u sebi izbrojite od pet prema jedan i kada izgovorite jedan, pokrenite se. Vjerujte, teško je doslovno 10 sekundi. A rezultati i svježina koja ostaje jer niste tisuću puta utonuli u laki san od 5 minuta odgađanjem alarma su nemjerljivi.