5 novih europskih hotela koji se otvaraju ovog ljeta

Ovih smo se dana upustili o maštanju o ljetu, godišnjem odmoru i svim putovanjima koje tada planiramo. Najpopularnija destinacija svih Hrvata definitivno je jadranska obala, no Italija, Grčka i Španjolska postaju sve atraktivnije lokacije za godišnji odmor. Ovog ljeta se u tim turističkim zemljama otvaraju i novi hoteli koji su zaista vrijedni posjete pa ako planirate hrvatsku obalu i otoke zamijeniti grčkim, talijanskim ili španjolskim, predlažemo da otkrijete neke od ovih novih hotela.

Cali Mykonos (Grčka)

Grčki otok Mykonos poznat je po predivnoj prirodi, gostoprimstvu i dobrim partyjima, a Cali Mykonos čini 40 luksuznih vila s privatnim bazenima i terasama, pogledom na Egejsko more i privatnom plažom. Luksuzni resort imat će infinity pool, restoran mediteranske kuhinje, sushi bar, teretanu i spa, a gosti će se moći jednom od jahti ili glisera ovog hotela odvesti na otoke u blizini. Resort je smješten na istočnoj strani otoka, u blizini plaže Kalafati, a uređenje je u potpunosti minimalističko. Otvorenje je planirano za lipanj, a smještaj već sad možete bookirati.

La Palma (Capri, Italija)

Prvi hotel izgrađen 1822. godine trenutačno se pretvara u luksuzni hotel s 50 soba i apartmana pod kišobranom ultraluksuznog brenda Oetker Collection, a otvaranje je zakazano za lipanj. La Palma hotel imat će restoran i bar na krovu, beach club, spa i luksuzne butike, a uređenje je zamišljeno kao inkarnacija originalnog interijera u kojem su se skupljali umjetnici, pjesnici, pisci i glazbenici iz cijelog svijeta te je plan da ovaj hotel još jednom postane društveni epicentar otoka. Ista hotelska grupacija stoji iza legendarnog Hotel du Cap-Eden-Roc, pa će ovaj hotel zasigurno privući i brojne celebrityje na obalu talijanskog otoka.

The Standard (Ibiza, Španjolska)

U samom srcu Ibize, u starom gradu koji se nalazi po UNESCO-vom zaštitu, The Standard lanac je otvorio hotel od 67 soba. Ogroman bazen, rooftop restoran i bar, pedigre koje nosi The Standard te pozicija u pješaćkoj zoni Vara de Rey u blizini obale recept su za novi hot spot na ovom španjolskom otoku. Čista, bijela fasada krije 53 sobe i apartmana uređenih u eklektičnom stilu, a u sklopu hotela nalazi se i privatna rezidencija Casa Privada. U restoranu je dostupna farm-to-table ponuda hrane te se mogu popiti vrhunski kokteli, dok se s bazena na krovu i restorana pruža predivan pogled na grad u kojem se može uživati od jutra do mraka uz sitne zalogaje i ukusno piće. Ovaj adults only hotel otvoren je prije nešto manje od mjesec dana, tako da možete biti među prvim posjetiteljima.

One & Only Aesthesis (Atena, Grčka)

Hibridni grad-resort, kako luksuzna grupacija One & Only opisuje Aesthesis, novi hotel s bungalovima i beach clubom u blizini pomalo hektične Atene, otvara se ovog ljeta na ekskluzivnoj poziciji na obali. Ovo je drugi One & Only hotel u Europi – prvi je otvoren u Crnoj Gori, elegantno je uređen s elementima koji evociraju grčku povijest, a moći će se odsjesti u sveukupno 127 soba, apartmana i vila koje su uređene u mid-century stilu, krase ih visoki stropovi, neutralna paleta boja i upečatljivi uzorci koji daju poseban pečat interijeru. Resort je opremljen i spa centrom u suradnji s wellness brendom Chenot i dva restorana, pa će u ovom atenskom hotelu hedonizam biti zaista na visokoj razini.

Six Senses Rome (Rim, Italija)

Nakon Londona i Ibize, na red hotelske grupacije Six Senses došao je i Rim. Hotel u talijanskoj prijestolnici dizajnirala je arhitektica i dizajneria Patricia Urquiola, a nalazi se na ekskluzivnoj lokaciji udaljen samo nekoliko minuta hoda od Fontane di Trevi i Pantheona, na adresi Piazza di San Marcello. Hotel je mirna oaza ispunjena bojama, gotovo je svaki od 95 soba i apartmana poseban, a goste u jesen, kada se Six Senses Roma, otvara očekuju i spa, restoran, dvorište s vrtom te terasa s koje sa svih strana puca pogled na Rim i sve njegove znamenitosti. Wellness je u ovom hotelu zagarantiran jer spa igra važnu ulogu u ovom mirnom kutku u gradskoj vrevi, a u restoranu će se nalaziti meni s talijanskim delicijama u skladu s etosom brenda – iz prirodnih, lokalnih i održivih izvora.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Cali Mykonos, Oetker Collection, Standard Hotels, One and Only Resorts, Six Senses

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0