Zašto ne biste ostatak ljeta proveli u planinama? Hotel Forestis je prava destinacija za ljubitelje mira

Hotel samo za odrasle opremljen vrhunskim spa centrom smješten u Dolomitima zvuči kao san snova, pogotovo za vrijeme trajanja toplinskog vala. Iako svake godine biramo morsku obalu za godišnji odmor u srpnju i kolovozu, bijeg u planine uopće nam se ne čini kao loša ideja. Eco-friendly hotel Forestis jednako je privlačan ljeti, kao i kad su planine koje ga okružuju prekrivene snijegom, jer za opuštanje uživanje u detoksu i holističkom wellnessu nisu potrebne snježne pahulje.

Hotel je smješten u južnom dijelu Tirola, u talijanskom gradiću Brixenu, a osim što tamo možete pronaći pregršt različitih sauna – od kojih se neke nalaze i usred šume, Forestis se može pohvaliti i najvišim koktel barom na svijetu, koji je smješten na krovu.

Hotel Forestis osnovao je ljubavni par Stefan Hinteregger i Teresa Unterthiner, a rad na projektu hotela potrajao je šest godina. Novi vlasnici zgrade, koja je prije bila sanatorij te je korištena kao duhovni retreat, angažirali su lokalne arhitekte i zanatlije kako bi staroj zgradi, koja je nastala prije više od 100 godina, udahnuli novi život i dodati tri tornja s apartmanima te ogroman spa izrađen od stakla i kamena iz kojeg se pruža predivan pogled na okoliš.

Jednako lijep pogled s visine može se dobiti i iz spavaćih soba hotela koje se nalaze iznad krošnji borove šume koja okružuje hotel, a osim toga po noći možete iz kreveta gledati u zvjezdano nebo. Važno je za napomenuti da baš svaka soba u hotelu ima pogled, kroz velike staklene stijene koje se nalaze u sobama, kako bi se posjetitelji osjećali povezani s prirodom čak i kad borave u zatvorenom.

Smještaj se nalazi u novoizgrađenim tornjevima ili, pak, u staroj zgradi, a sav je interijer uređen u minimalističkom stilu i to s materijalima koji reflektiraju tradiciju tog podneblja. Tako se, primjerice, u kupaonicama nalazi kamen s Dolomita, koji je prekriven ekološki prihvatljivim pčelinjim voskom. Najatraktivniji apartman je penthouse koji se prostire na dva kata, a ima privatan bazen, saunu i kamin.

Kao da sve ovo već ne zvuči dovoljno za potpuni odmor uma i tijela, hotel Forestis krije spa inspiriran Keltima koji su nekoć vladali šumama kojima je okružen. Pa se tako u prostranom wellness dijelu možete upustiti u tretman za tijelo i lice “Forest tree circle ceremony”, koji se izvodi tako da intuitivno odaberete drvo oko Forestisa te se zatim iscjeljujuća svojstva drveta i kamena, sa zvučnom frekvencijom koja stvara vibracije, miješaju u harmoničan tretman.

Kuhinja je moderna, ali također inspirirana šumom i prošlim vremenima te hotel surađuje s lokalnim farmerima kako bi sva jela bila u potpunosti autentična. Sve u svemu, iskustvo boravka u hotelu Forestis ne može se mjeriti ni s jednim drugim, pa ako ste raspoloženi na malo drugačije ljetovanje u planinama, preporučujemo da se uputite u talijanske planine.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0