Mon Cheri koktel

Zadarski proizvod osvaja klupsku i restoransku scenu Dubaija

Održan prvi Maraschino Masterclass u poznatom restoranu Soul Kitchen u Business Bayu na kojem je najpoznatiji zadarski liker predstavljen barmenima iz najpopularnijih barova, restorana i klubova u Dubaiju

Stanić Beverages prisutan je na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata gotovo desetljeće s brendom Juicy sokova, a nedavno je potpisao i ugovor o distribuciji Maraskinog Maraschina s jednim od najvećih distributera za jaka alkoholna pića u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Adriatic Bliss

“Imamo unikatan proizvod koji već stoljećima oduševljava ljude diljem svijeta i došao je trenutak da ga napokon repozicioniramo na svjetskoj sceni . Zato smo jako ponosni što smo upravo s MMI-om uspjeli dogovoriti distribuciju Maraschina, jer nam ta suradnja osigurava najbolje mogućnosti na tržištu UAE. Samo Dubai broji 3,5 milijuna ljudi, što je kao jedna mala Hrvatska. Strateški položaj postavio ga je kao važnu točku za međunarodna poslovanja i putovanja, a brzi ekonomski rast i ambiciozni projekti pozicionirali su ga kao regionalnog lidera u barskoj i noćnoj zabavi. Prva isporuka Maraschina stigla je u Dubai prije nekoliko tjedana te smo se odmah odlučili organizirati prvi Maraschino Masterclass za barmene u Dubaiju kako bismo im približili bogatu povijest našeg zadarskog likera od višnje maraške”, izjavila je Nina Christina Stanić, članica Uprave Stanić Grupe za marketing.

Slaven Macura, poznati barmen iz Dubaija hrvatskog podrijetla s dugogodišnjim iskustvom istaknuo je, “Smatram da se Maraschino odlično uklapa u Dubai scenu koja je izuzetno dinamična, stalno se traži nešto novo i drugačije, postavljaju se nove granice u svijetu mixologije i to nam otvara mogućnost da pozicioniramo Maraschino kao novi ‘in’ sastojak za koktele”.

 

Maraschino je neizostavan sastojak svjetski poznatih koktela puput Aviationa, Hemingway Daiquiria (Papa Double), Last Words, Maraschino Sour te Martinez, a sve više se koristi i u nekim modernim twist verzijama prijašnjih klasika. Na događanju je predstavljen Maraschino kiss, signature drink poznatog hrvatskog koktel majstora Marina Nekića koji je idealan long drink u kombinaciji Maraschina, Amarena sirupa od višnje maraške, mineralne vode i soka limete.

Nakon službenog Masterclassa održano je i druženje koje su posjetili predstavnici poznatih ugostiteljskih objekata u Dubaiju poput Twiggy by La Cantine, Atlantis the Royal, Jossette, St. Regis Abu Dhabi te hrvatska zajednica u Ujedinjenim Arapskim Emiratima s generalnim konzulom RH u Dubaiju Jasminom Devlićem na čelu.

Down Stream

Maraschino se izvozi u Sjedinjene Američke Države, Rusiju, Australiju, Ujedinjeno Kraljevstvo, Brazil, Njemačku, Italiju, Cipar, Dansku i države u regiji, a trenutno su najveće pojedinačnom izvozno tržište Sjedinjene Američke države.

Strategija Stanić Beveragesa i Maraske je širiti izvozna tržišta te vratiti najpoznatijem hrvatskom likeru zasluženom mjesto na vrhu svjetske scene jakih alkoholnih pića.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0