VizEat – aplikacija koja spaja turiste i gurmane

Ako ste među onima koji na putovanjima istinski uživaju u kušanju novih i drugačijih delicija, onda će vam se ova vijest posebno svidjeti. Radi se o aplikaciji VizEat koja spaja turiste s lokalnim gurmanima.

Putovanje na određenu destinaciju nije samo razgledavanje znamenitosti koje određena zemlja nudi, ono što nam pruža dodatan doživljaj da istinski doživimo određenu destinaciju je i kušanje lokalne kuhinje. Pronašli smo aplikaciju koja će vam omogućiti da diljem svijeta iskusite najautohtoniji doživljaj određenog lokaliteta.Aplikacija, za koju kažu da bi mogla postati novu AirBnb, nastala je 2014. godine, a  danas broji preko 20 000 domaćina u više od 110 zemalja. Jedino što trebate jest prijaviti se, odrediti destinaciju koju želite posjetiti te izabrati svog domaćina koji će vam pokazati što vrijedi probati i posjetiti od gastro lokacija na tom području. Domaćini su i sami ljubitelji prave domaće hrane tako da će vam rado u svom domu pripremiti jelo koje nećete zaboraviti.

Želite li probati najstariju pizzu u Firenzi, fine dining u Londonu, najslasnije kobase u Berlinu, najpopularnije enchilade u Meksiku ili pak saznati što je uopće glavni specijalitet neke zemlje, ova aplikacija pomoći će vam da lako dođete do cilja i doživite određenu destinaciju u punom smislu riječi!